Gündem İbrahim Aras, kapsülle değil silahla öldürülmüş

İbrahim Aras, kapsülle değil silahla öldürülmüş

14.11.2014 - 15:59 | Son Güncellenme:

Adana’da, geçen yıl 15 Haziran’da Lice olaylarını protesto eylemi sırasında can veren 15 yaşındaki İbrahim Aras’ın gaz fişeği kapsülü sonucu değil, "yüksek kinetik enerjili harp silahı veya domdom kurşunu bulunan av tüfeğiyle" öldürülmüş olabileceği ifade edildi.

İbrahim Aras, kapsülle değil silahla öldürülmüş

Adli Tıp’un ulaştığı bu sonuç Aras’ın bir patlayıcının patlaması sonucu öldüğünü iddia eden Valilik ve Emniyet’i yalanlarken önceki otopsi raporu ile çelişti. Müdahil avukatları, adli tıpın ulaştığı bu sonucun soruşturmayı ilerletmeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Aras’ın ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan 5 Kasım 2014 rapor Adana Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Raporda Aras’ın "ölümünün ateşli silah yaralanmasına bağlı kafatası ve yüz kemik kırıkları ile birlikte beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti sonucu meydana gelmiş olduğu" ifade edildi. Aras’ın kafatasında mermi giriş çıkış yarasının tespit edilemediği, atış mesafesi yönünden bir değerlendirme yapılamadığı ve vücutta ateşli silah ürünü elde edilemediği belirtildi. Ancak raporda, "Kişinin ölümüne neden olan yüksek kinetik enerjili harp silahı veya kapsülünde domdom kurşunu bulunan av tüfeğiyle bitişik, bitişiğe yakın veya yakın atış mesafesinden meydana gelen atışla husulünün mümkün olduğu" kaydedildi. Ateş edilen silahın türünün bilenemeyeceği ifade edilerek, "Yüksek kinetik enerjik silah veya kapsülünde domdom kurşunu bulunan av tüfeğinin mi kullanıldığının mevcut verilerle ayrımının yapılamadığı" anlatıldı. Raporun sonunda, Aras’ın gaz fişeği kapsülünün çarpması, molotof kokteyli, yaralayıcı, delici, kesici alet ve kısa namlulu silahla yaralanmış olmadığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Savcılık çözmeli

Aras ailesinin avukatı Vedat Özkan, Milliyet’e yaptığı açıklamada raporun soru işaretlerini gidermediğini belirterek, "Ancak öncelikle Valilik ve Emniyet’in iddialarını çürüttüğünü söyleyebiliriz. Ama önceki raporda ateşli silah olmadığı söyleniyordu, şimdi ise ateşli silah deniliyor. Failin nasıl tespit edileceğini bilemiyoruz. Öncelikli olarak savcılığın, polisin elinde böyle bir tüfek olup olmadığını araştırması lazım. Dom dom kurşunu atan tüfek yorumu ise savcılığın bu konudaki sorusu üzerine bir ihtimal olarak verilmiş. Savcılığın titiz bir araştırma yaparak onlarca insanın gözü önünde işlenen bir cinayeti çözmesi gerekir" dedi.