Muğla İÇ MİMARLIĞI BIRAKIP HAYALLERİNDEKİ RESİM SERGİSİNİ AÇTI

İÇ MİMARLIĞI BIRAKIP HAYALLERİNDEKİ RESİM SERGİSİNİ AÇTI

08.06.2016 - 09:20 | Son Güncellenme:

.

İÇ MİMARLIĞI BIRAKIP HAYALLERİNDEKİ RESİM SERGİSİNİ AÇTI

Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Fakültesi içmimarlık bölümü mezunu 37 yaşındaki Eda Uyman, işini bırakıp, lise yıllarından bu yana tutkusu olan resim sanatına geri dönerek açtığı sergi ile hayalini gerçekleştirdi.
Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Fakültesi içmimarlık bölümünden mezun olduktan sonra çalışmaya başladığı iş yerinden arta kalan zamanlarda yağlı boya tablolar yapan Eda Uyman, yaptığı tabloların kaybolması üzerine uzak kaldığı resim sanatına, eğlence olsun diye aldığı ecoline (mürekkep boya) ve triline (kaligrafi için bir araç) ile en sevdiği karakterleri ve tüm duygularını kağıda aktararak tekrar geri döndü. 10 gün süren Ortaca Festivalinde açtığı stant ile eserlerini sergileyen Uyman, festivalin en renkli stantlarından birini oluşturdu.
Mermer ve t-shirt üzerine kendisini, ailesini, kuzenlerini ve sevdiği karakterleri çizen sanatçının eserleri standı gezen vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
Resimlerindeki karakter arayışının bir türlü sona ermediğini vurgulayan Eda Uyman, ‘’İzmir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesini bırakıp normal lisede fen, matematik eğitimi alsam da sınav zamanında asıl istediğimin bu olmadığına karar verirdim. Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Fakültesi içmimarlık bölümünden mezun olarak, bir şirkette içmimar olarak çalışmaya başladım. İşimden arta kalan zamanlarda, geceleri yağlı boya tablolar yaptım’’ dedi.
İş için İstanbul’a gittiği dönemde resimlerinin kaybolmasıyla senelerce tek bir çizik atmayıp resim yapmaya küstüğünü anlatan Uyman, ‘’Dil eğitimi almak için gittiğim Avusturalya’dan döndükten sonra İstanbul’da tekrar çalışmaya başladım. Bir gün eğlence olsun diye aldığım Trilin ve Ecoline ile sevdiğim karakterleri ve tüm duygularımı katarak, kağıda aktarıp tekrar resme geri döndüm. İşimi bırakarak, hayalim olan resim sergilerini açmaya başladım. Değişik malzeme arayışlarım olduğu için resimlerimde akrilik, yağlıboya, suluboya, ecoline, toz pastel kullanıyorum. Ve farklı malzeme yüzeyleri üzerine çalışıyorum. Resim yapmaktan keyif alıyorum’’ diye konuştu.
Uyman, eserlerini 1-7 Temmuz tarihleri arasında Fethiye Kültür Merkezinde, 22-29 Temmuz tarihleri arasında ise Marmaris Kültür Merkezinde sergilemeye devam edecek.