Geri Dön

İç pilavlı hindi tarifi

Yeni yıl gecesi için lezzetli iç pilavlı garnitürlü hindi tarifi...

İç pilavlı hindi tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 hindi
Ayçiçek Yağı
Kırmızıbiber
Biberiye
Tuz
Karabiber
Limon Suyu
Pirinç
Dolmalık Fıstık
Soğan
Kuş Üzümü
Nane
Tarçın
Yenibahar
Tavuk Suyu
Tereyağı
Brokoli
Brüksel Lahanası
Kestane

İç Pilavlı Hindi Nasıl Yapılır?

İlk iş olarak hindimize sürmek üzere marine sosu hazırlayın.

Bunun için ayçiçek yağını, kırmızıbiberi, biberiyeyi, tuzu, karabiberi ve limon suyunu iyice birbirine karıştırın. Bu sosu hindinin üzerine sürün.

Hindiyi genişçe bir tepsiye koyun ve 150 derece ısıtılmış bir fırında 2 buçuk saat pişirin.
 
İç pilavı hazırlayın. Bunun için büyük bir tencere seçin ve içine 50 gr tereyağı koyun.

Dolmalık fıstığı tencereye alıp altın rengi olana kadar yağda kavuralım.

Soğanları ince ince doğrayalım ve fıstıklara ilave edip kavurmaya devam edelim.

İyice yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de katalım ve biraz daha kavuralım.

Kuşüzümünü, 20 gr. naneyi, karabiberi, 30 gr. tuzu, tarçını ve yenibaharı tavuk suyuyla karıştıralım.

Pirinçler suyu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakalım.
 
Brüksel lahanasını ve brokoliyi yıkadıktan sonra bol suda haşlayalım.

Geniş bir tava seçelim. 50 gr. Tereyağını eritelim.

Haşlanmış sebzeleri tavaya alalım ve soteleyelim.

İçine 30 gr. tuz ve 20 gr. karabiber ekleyerek tatlandıralım.

Öte yandan kestaneleri çizerek 50 gr tereyağında kızartalım. Kabuklarını soyalım.
 
Hindiyi ve iç pilavı, garnitürlerle servis edelim.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber