Ekonomi İcat pazarından son oyuncaklar

İcat pazarından son oyuncaklar

05.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

IFA 2016, TV ve ev elektroniği yanında ilginç teknolojilerin de lansmanına sahne oldu. Evdeki hayvanı kamerayla takip, akıllı mutfak asistanı, sesli komut alan kulaklık bunlar arasında

İcat pazarından son oyuncaklar

Avrupa’da teknoloji şovu yaşatan IFA 2016, ilginç inovasyonlara da sahne oldu. 7 Eylül’e kadar Almanya’nın başkenti Berlin’de açık kalacak olan fuara, televizyon ve ev elektroniğinde yeni gelişmeler damga vurdu. Bunun yanı sıra yeni akıllı telefonlar, tabletler, saatler ve bilgisayarın tanıtımları da yapıldı.

160 bin metrekarelik alanda bine yakın firmanın yeni model ve inovasyonlarını sergilediği IFA’da, farklı alanlardaki ürünler de ilgi çekti. Fuarın ilginç ürünlerini araştırdık.

Haberin Devamı

Evdeki kedinizi izleyin

Acer’a bağlı olan Pawbo, evcil hayvanların yiyeceklerini verebilen ve lazer pointer özelliklerine sahip yeni Pawbo+ interaktif kablosuz evcil hayvan kamerasını tanıttı. Pawbo+ kedilerini veya küçük köpeklerini gün boyunca evde yalnız bırakmak zorunda kalan evcil hayvan sahipleri için tasarlandı. İnternet erişimli geniş açılı (110 derece) kamerası ve hoparlör/mikrofon seti kullanıcıların görsel olarak evcil hayvanlarını kontrol edebilmelerine ve onları uzaktan da rahatlatabilmeleri için konuşabilmelerine olanak sağlıyor. Böylece, günlük etkileşimler evcil hayvanların uzun süreler boyunca yalnız kalmalarının getirdiği huzursuzlukların azaltılmasına yardımcı oluyor. Ön siparişe giren Pawbo+ 169 dolar fiyata sahip.

Akıllı muftak asistanı Mykie

İcat pazarından son oyuncaklar

Haberin Devamı

BSH’ın geliştirdiği akıllı mutfak asistanı Mykie, IFA 2016’da büyük ilgi gördü. Mykie tüketicilerin gündelik hayatı organize etmeyi kolaylaştırmak için çeşitli hizmetler sunan ve onlar için ev aletlerini yöneten, öğrenme kabiliyetine sahip dijital bir yardımcı. Akıllı asistan, ses tanıma yoluyla kullanıcının sesine karşılık veriyor. Mykie dinliyor, soruları cevaplıyor ve sözlü talimatları yerine getiriyor. Mykie baş hareketleriyle, farklı ışık sinyalleriyle ve karakteristik yüzüyle çok çeşitli duyguları sergileyebiliyor. Mykie, buzdolabının içinde ne olduğunu veya kekin ne kadar süre daha fırında pişmesi gerektiğini kullanıcının ses komutlarından anında öğrenebiliyor…

Üç cihaz için tek fare

Logitech, çok foksiyonlu faresi Triathlon M720’yi duyurdu. Bu fare dışarıdan normal bir cihaz tasarımında görünüyor ancak bir tuşuna dokunarak farklı cihazlar ve işletim sistemleriyle aynı anda kullanılması mümkün. 59.99 dolarlık fiyata sahip fare, bir kerede üç cihazla birden eşleştirilebiliyor. Windows, Mac, Chrome, Android ve Linux gibi işletim sistemleriyle aynı anda çalışabiliyor. Birçok ekranda birden çalışmak zorunda olanlara hitap ediyor. Bu özellikleriyle fare teknolojisini de bir sonraki aşamaya taşıyor.

Haberin Devamı

Kayıp eşyayı buluyor

Alcatel bavul kaybetmek gibi can sıkıcı durumların üstesinden gelmek amacıyla taşınabilir bir GPS takip cihazı olan Movetrack’ı geliştirdi. 33 gram ağırlığındaki bu cihazı, bir bavula ya da anahtarlığa kolayca yerleştirilebiliyorsunuz. Alcatel Movetrack kullanıcıların kendileri için en önemli olan işlevleri ve varlıkları tamamen uzaktan takip etmelerini sağlıyor. Bu sayede kayıp bavul, kaybolan eşyalar ve evcil hayvanlar gibi dertler son buluyor. Şirket, ayrıca ebeveynlerin çocukları ile akıllı telefon üzerinden doğrudan bağlantı kurması için Movetrack&Talk’u geliştirdi. Bu cihazla ebeveynler çocuklarının güvenliğini ‘avuçlarının içinden’ takip ediyor.

Sesli komut alan kulaklık

Sony’nin kablosuz kulaklığı Xperia Ear sözlü komutlara cevap veriyor. Yeni bir iletişim şekli getiren kulak içi asistan, kasım ayından itibaren belirli ülkelerde satışa sunulacak. Sezgisel çalışarak sözlü komutlara cevap veren Xperia Ear, akıllı telefonunuza kablosuz bağlantı yoluyla doğal, gerçek sesli etkileşimle bilgi iletişimi ve destek sağlıyor. Sony Agent Teknolojisi ve yakınlık sensörü ile donatılan Xperia Ear, kulağa yerleştirildiğinde, günlük program ve kişiye özel diğer güncellemeler gibi faydalı bilgiler sağlayarak kullanıcıların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Hem OLED hem Ambilight

Philips, OLED ile Ambilight’i buluşturdu. Ambilight OLED TV’sini IFA Fuarı’nda tanıttı. 55 inç’lik 901F modeli, OLED ile Ambilight teknolojilerini birleştiriyor. Bu televizyon, görüntü performansında kalite standardını yukarıya taşırken, TV’de tasarımın ulaştığı zirveyi temsil ediyor. 901F’nin 540Nit maksimum-ışık performansı, geniş renk gamı ve Perfect Pixel Ultra HD işlemcisi OLED televizyonunun Philips HDR Perfect standardına ulaşan ilk ürün olmasını sağlıyor.

OLED ekranın ince çerçevesi üç-taraflı Ambilight teknolojisine geçiş sağlayarak televizyonun olağanüstü renk canlılığı ve çok yüksek renk kontrast oranını harika bir izleme keyfine dönüştürüyor.