Gündem 50 yıllık fedakârlık

50 yıllık fedakârlık

28.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trafik kazası sonucu 50 yıldır yatağa mahkum olan oğluna bakan Feriha Kantürk, “Onun yeri bende ayrı. Gücüm yettiğince ben bakacağım” diyor

50 yıllık fedakârlık

Muğla’nın Marmaris ilçesinde belden aşağısı tutmayan Zafer Kantürk (75) ile yaşayan Feriha Kantürk, (92) 50 yıldır oğlunun yemeğini hazırlıyor, üstünü giydiriyor, temizliğini yapıyor. 61 yıl önce eşini kanserden kaybeden, 4 çocuk annesi Feriha Kantürk, 1966’da trafik kazası nedeniyle yatağa mahkum olan oğlunun hem annesi, hem bakıcısı oldu.

Eşinin ölümünün ardından bağlanan maaş yetmeyince, İstanbul’da yaşadığı evin bir katını kiraya veren Feriha Kantürk, oğlu Zafer Kantürk’ü ABD’deki Pensilvanya Üniversitesi’nde İşletme Bölümü’nde okuttu. Robert Koleji birincilikle bitirdikten sonra Amerika’daki tahsilini 1966’da tamamlayan Kantürk, bindiği araç kaza yaptıktan sonra aylarca komada kaldı. Kazadan sonra belden aşağısı tutmayan Kantürk ne ABD’de, ne de Türkiye’de yapılan tedavilerden sonuç alabildi. Ana-oğul, 2000 yılına kadar İstanbul’da, daha sonra ise Köyceğiz ve Marmaris’te olmak üzere hep birlikte yaşadı. Fedakar anne, oğlunun yemeğini hazırladı, yedirdi, üstünü giydirdi, temizliğini yaptı.

‘Beni hayata bağladı’
6 torunu, 7 de torununun çocuğu bulunan Feriha Kantürk, oğlu Zafer için “O benim bir numaram, gönlümdeki yeri ayrı. O benim Zafer’im. Kimseye bırakmam. Gücümün yettiğince, son nefesime kadar ona bakacağım” dedi. Annesine her açıdan minnettar olduğunu söyleyen Zafer Kantürk ise “Kendi canını benim için ortaya koydu. Beni hayata bağladı. O yüzden annemin eşi benzeri yok” diye konuştu.

Yazarlar