Gündem İçimiz sızladı

İçimiz sızladı

20.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

KHK ile denetimli serbestlikten yararlanan mahkûmlar salıverilirken, Bağdat Caddesi’nde yol kenarındaki çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne neden olan Murathan Öztürk de düzenlemeden yararlanıyor

İçimiz sızladı

Bağdat Caddesi’nde geçtiğimiz yıl otomobiliyle yol kenarındaki çiçekçi Mehmet Emin Kaya’ya çarparak ölümüne neden olan Murathan Öztürk, 1 yıldır cezaevinde. 7 yıl hapse mahkûm edilen Öztürk’ün cezası yeni KHK ile 3.5 yıla düşerken, 6 ay sonra tahliyesinin de önü açıldı. Haberi duyunca üzüldüklerini belirten kardeş Cengiz Kaya, “İçimiz sızladı” dedi.

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 11 Temmuz 2015 tarihinde, kullandığı lüks otomobil ile yol kenarındaki çiçekçi Mehmet Emin Kaya’ya çarparak ölümüne neden olduğu suçlamasıyla aranan ve 87 gün sonra teslim olan hukuk fakültesi öğrencisi Murathan Öztürk, “bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak” suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bir yıldır cezaevinde bulunan Öztürk’ün cezası, KHK’deki şartlı tahliyeyi öngören düzenlemeyle 3.5 yıla düştü. Hapiste geçirdiği 1 yıllık süre de göz önünde bulundurulduğunda Öztürk, 6 ay sonra serbest kalacak. Kaya ailesi ise yeni düzenlemeyle Öztürk’ün cezaevinden çıkacak olmasını üzüntüyle karşıladı.

‘Keşke böyle olmasaydı’

Anne Saide Kaya devlete güvendiklerini belirterek, “O çocuğa karşı kinimiz, öfkemiz yok. Ailesine kızgınız, çocuğu sakladılar, bize olur olmaz tehditlerde bulundular. Tahliye kararı da asıl itibariyle aileyi mutlu edeceği için bizi üzüyor” dedi.
Çiçekçi Kaya’nın kardeşi Cengiz Kaya da uygulamaya ilişkin olarak, “Ülkemiz olağanüstü günlerden geçiyor. Bu düzenlemenin şahsa özel bir uygulama olmadığının farkındayız. Tek tesellimiz de bu zaten, keşke böyle olmasaydı. Kişiler işledikleri suçun cezasını hapiste yatarak çekmeli. Yetkililer, suçluları ıslah etmeden serbest bırakmamalılar. Haberi duyunca aile olarak çok üzüldük. Ağabeyim 28 Şubat mağduruydu. 15 Temuz darbe girişiminde hayatta olsaydı tankların önüne geçip vatanını savunurdu bundan hiç şüphem yok” dedi.