Gündem İçimizde çözeriz

İçimizde çözeriz

20.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

3 Ocak’ta hayatını kaybeden Halis Toprak’ın iki kızını mirasından çıkarması çocuklarını çıkmaza soktu. Ayfer Toprak Karavan, “Büyük bir aileyiz, durumu çözeceğiz” dedi

İçimizde çözeriz

Tatil için gittiği Fransa’nın Nice kentinde 3 Ocak günü 78 yaşında hayatını kaybeden, Türkiye’nin önde gelen sanayici ve işadamlarından Halis Toprak’ın çocuklarından Ayfer Toprak Karavan, miras anlaşmazlığıyla ilgili konuştu.
İki vasiyeti iptal
Toprak’ın dört eşinden olan 12 çocuğu, İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak babalarının mirasçılarının belirlenmesini istedi. Mahkeme, geçtiğimiz günlerde Toprak’ın resmi vasiyetini açıklarken, okunan vasiyet işadamının iki kızını şok etti.
Toprak’ın, hayattayken “Babamız vesayet altına alınsın” diye dava açan iki kızı Aysel Toprak Durul ile Aynur Toprak’ı mirasından men ettiği ortaya çıkarken, daha önce yazdığı ilk iki vasiyeti de iptal ettiği öğrenildi.

‘Mahkeme bize yakışmaz’
Dış ticaretten otomotive kadar birçok alanda 20 şirketi bulunan Halis Toprak’ın kızı Ayfer Toprak Karavan ise durumun kısa sürede çözüleceğini söyledi. ‘Biz büyük aileyiz’ diyen Ayfer Toprak Karavan, vasiyetin açıklanmasından hemen sonra tüm kardeşlerin bir araya geldiğini belirtti. Ayfer Toprak Karavan, “Bu sorunu kendi içimizde çözeceğiz. Bunları duyunca tüm kardeşler toplandık ve konuştuk. Böyle bir durumda hele ki babamızın mirasıyla alakalı mahkeme gibi şeyler bize yakışmaz” diye konuştu.