Trabzon İçişleri Bakanı Soylu: "Biliniz ki yaptığınız her eylemden sonra cezanızı daha ağır vereceğiz"

İçişleri Bakanı Soylu: "Biliniz ki yaptığınız her eylemden sonra cezanızı daha ağır vereceğiz"

15.03.2017 - 17:23 | Son Güncellenme:

"Bizimkiler kovalıyor, onlar sıçan gibi kaçıyorlar, hiç merak etmeyin. Daha yeni başladık bu mücadeleye. Araklı meydanından bütün Türkiye’ye ve dünyaya söylüyoruz başımıza, kardeşliğimize, birliğimize, berberliğimize bela ettiğiniz PKK’yı bu topraklardan silip atacağız" "Dünyada lider açığı varken, biz güçlü bir liderle dünyaya ne yapabileceğimizi göstermek durumundayız. Onun için tam yol ileri gitmek durumundayız"

İçişleri Bakanı Soylu: Biliniz ki yaptığınız her eylemden sonra cezanızı daha ağır vereceğiz

TRABZON (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizimkiler kovalıyor, onlar sıçan gibi kaçıyorlar, hiç merak etmeyin. Daha yeni başladık bu mücadeleye. Araklı meydanından bütün Türkiye’ye ve dünyaya söylüyoruz başımıza, kardeşliğimize, birliğimize, berberliğimize bela ettiğiniz PKK’yı bu topraklardan silip atacağız." dedi.

Haberin Devamı

Bakan Soylu, Araklı ilçe merkezinde parti otobüsü üzerinden halka hitap etti. Soylu, Türkiye’nin siyasi tarihinde yaşanan sorunlara ve kurulan tuzaklara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin her dönem karşısına çeşitli sorunlar çıkarıldığını anlatan Bakan Soylu, Türkiye’nin bazen 28 Şubat, bazen Gezi olayları, bazen 17-25 Aralık olayları ile en son da 15 Temmuz’da milletin sevgilisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canına kastettiğini ve terbiye etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Kimsenin aklına 15 Temmuz darbe girişimin gelmediğini vurgulayan Soylu, "15 Temmuz’da o Pensilvanya’da duran meczubun, bu ülkede darbe planlayıp insanlarımızı katledebileceğini ve bu ülkeyi maşa olarak istila ettirebileceğini hiçbirimiz düşünmedik." diye konuştu.

Haberin Devamı

Soylu, milleti sevindirmemek, sevincini kursağında bırakmak için yıllarca bu ülke üzerinde oyun oynandığına işaret ederek, “Kah inancımızla kah ekonomimizle kah kardeşliğimizle kah birlik ve beraberliğimizle oynamak istediler. Bu ülkenin ilerlemesiyle oynamaya çalışıyorlar." dedi.

Her dönem Türkiye’nin patronunun değiştirildiğini anlatan Soylu, "16 Nisan tarihi bir şeyin haykırışıdır. Patron uluslararası sermaye, darbeciler, anayasa mahkemesi değil, patron millettir.” diye konuştu.

Soylu, "Türkiye Cumhuriyeti'ni tükürüğümüzle boğarız" diyen kişiyi anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nerede o şimdi? Kodeste. Bu milletin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve bu devletin itibarına söz söylediği zaman zannetti ki yanına kar kalacak. Sizi tanımadılar, birliğimizi ve ülkeyi tanımadılar. Sadece o mu? O 'arkamızda YPG’ye, PYD’ye yaslanıyoruz, güveniyoruz.' diyenler de aynı istikametteler hiç merak etmeyin. Türkiye’ye büyük oyunlar, tuzaklar hazırlıyorlar. En büyük oyunları PKK terör örgütü üzerinden, paraşütle coğrafyamıza inen DEAŞ üzerinden yapmaya çalışıyorlar."

Özerklik ilan edeceklerini söyleyenlerin bulunduğunu kaydeden Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Nereye yapacaklarmış Nusaybin’e, Muş Varto’ya, Yüksekova’ya, Şırnak Cizre’ye. Dün sesiniz çok çıkıyordu, yüzde 10 oy aldılar ya milleti korkutarak, tehdit ederek, kan akan muslukların fotoğrafını gördünüz değil mi? 'Eğer oy vermezseniz kanınızı böyle akıtacağız.' diye tehdit ettikleri günlerle beraber, bir kısmına pusula göndererek, hainler bir kısmının okul bahçelerinde 'annenize babanıza selam söyleyin, eğer oy vermezlerse onlara gününü göstereceğiz.' diyenler yüzde 10’un üzerinde oy alınca şımardılar, afralarla, tafraları çalımları neredeyse her yeri inletiyorlardı. O gün ne diyorlardı 'özerklik ilan edeceğiz.' Madem o kadar cesaretiniz çoktu bugün desenize 'özerklik ilan edeceğiz diye, boyunuzun ölçüsünü alın. Hadi ilan edin, kime güveniyorsunuz, arkanızda ne varsa ilan edin de görelim."

Haberin Devamı

"Evlatlarımız orada, siz ancak haince, kalleşçe, alçakça sıçan gibi, fare gibi eylem yaparsınız başka hiçbir şey değil." diyen Bakan Soylu, şu değerlendirmede bulundu:

"Biliniz ki yaptığınız her eylemden sonra cezanızı daha ağır vereceğiz. Evlatlarımız orada Lice kırsalında, bu gün 30'un üzerinde operasyon yapıyorlar her tarafta. Bizimkiler kovalıyor, onlar sıçan gibi kaçıyorlar, hiç merak etmeyin. Daha yeni başladık bu mücadeleye. Araklı meydandan bütün Türkiye’ye ve dünyaya söylüyoruz başımıza, kardeşliğimize, birliğimize, berberliğimize bela bela ettiğiniz PKK’yı bu topraklardan silip atacağız. Bunlar zannettiler ki 15 Temmuz oldu poliste, jandarmada, askerde, korucuda zayıfladılar. Hayır, daha güçlendik, iri olduk, bütün milletimiz arkamızda hiç merak etmeyin. Güneydoğu’daki kardeşlerimiz de arkamızda, onlar da PKK’nın elinden kurtulmak için gün sayıyorlar."

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Soylu, şunları söyledi:

"Geçen gün Cumhurbaşkanımız dedi ki '5 keçi versen kaybedecek.' Ben de ondan sonra Muğla’ya gittim, orada bu sözü söyledim aşağıdan bir tanıdığım 'orada ufak bir düzeltme yapmam lazım, keçiler yerini kaybetmez onlar bilirler, bu kendini kaybeder.' dedi."

Soylu, AK Parti’nin vatandaşa hedeflerinden bahsettiğini ancak muhalefetten bu yönde bir şey duyamadıklarını belirterek, “Bir çakılı kazığın yok mu, bir çivin yok mu biz anlatıyoruz sen de anlat. İdeoloji üzerinden, kendisine verilen rehber üzerinden siyaset yapacak." diye konuştu.

Haberin Devamı

Artık milletin borusunun öttüğüne işaret eden Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

“Yeni sistemin en önemli özelliği uzlaşma ortaya koyacak. Hizmette, projede uzlaşma. Artık laf üreten değil, iş üretenler tarafından tercih edilecek bir sistemdir bu sistem. Ömür boyu muhalefette yatıp kalmanın değil. Korkusu şu, 2019'da Allah nasip ederse Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak değil mi? Anayasa kabul edilse de olacak edilmese de olacak. O seçime Kılıçdaroğlu girecek değil mi? Kimle Recep Tayyip Erdoğan’la karşı karşıya. Bu sistemde kaybederse, nasıl olsa 600 delege var devam. Makam devam, muhalefete devam, konuma devam, ekmek elden su gölden devam. Yeni sistemde ne olacak? Karşı karşıya aday oldu kaybetti, yallah."

- "Elleri mahkum, FETÖ"nün esiri olmuş"

Bakan Soylu, AK Parti’nin MHP ile ittifak ettiğini anımsatarak, "Türkiye'yi daha iyi yönetebileceğimiz, her seçim sonrası hükümet kurulur mu kurulmaz mı endişe etmeyeceğiz. Birilerinin bizim üzerimizde oyun oynamayacağı bir sistem getiriyoruz." ifadesini kullandı.

Bakan Soylu, şu görüşlerini aktardı:

"CHP ise kiminle ittifak etti? PKK ile. Karayılan ne diyor, 'eğer evet çıkarsa biz bittik.’ CHP'li kardeşlerimize bunları anlatın, rakip olabiliriz ama mesele memleket ve millet olunca hepimiz olduğumuz yerde bir kez daha düşünmek zorundayız. Terörle mücadele ediyoruz. 7 bin evladımız Lice’de 24 helikopter ve 7 bin evladımızla korucu, jandarma, polis, özel hareket hepsi büyük bir mücadele veriyorlar orada. Geçen gece Lice’ye gittim, gecenin 11'inde sabah 4'e kadar çalıştık, operasyonun merkezinde, operasyonu tekrar gözden geçirdik. Dediler ki 'buraya bu akşam HDP’li milletvekili geldi 30 kişiyle, bu operasyonları yapmayın.’ dedi."

"Niye yapmayacağız?" sorusu ile sözlerine devam eden Soylu, şunları kaydetti:

"Orada sadece geçen hafta 60 teröristi etkisiz hale getirdik Türkiye içerisinde. Niye yapmayacağız bunları. Efendim şöyle, böyle. Peki bugün ittifak eden PKK, yarın ittifak ettiği CHP, Allah muhafaza bu sistem içerisinde aynen 7 Haziran’da olduğu gibi beraber ittifak kurarlarsa içeriden veya dışarıdan desteklerlerse en önemli operasyonun yerinde 'bunu durdurun.' derlerse o da durdurursa bir daha biz kimle hangi jandarmayla, askerle, polisle, hangi millet iradesiyle bunu yapabiliriz. Bu tehlikeli bir gidiştir, uyarmak istiyorum. Bu büyük bir zillettir, Türkiye’nin önüne atılan büyük bir tuzaktır. Her türlü şeyi söyleyebilirsiniz ama PKK ile beraber aynı dili kullanmanın haklı bir tarafı yoktur."

CHP’nin diğer ortağının ise FETÖ olduğunu vurgulayan Soylu, vatandaşlara ‘Kılıçdaroğlu nasıl genel başkan oldu?’ sorusunu yöneltti.

Soylu, vatandaşlardan, “Kasetle” yanıtını alınca, “Bunu herkes biliyor değil mi? Tarihe böyle geçti, kasetle genel başkan oldu. Kaseti kim yaptı? Bunu da herkes biliyor, FETÖ. Peki bugün niye kol kolalar. Elleri mahkum, FETÖ’nün esiri olmuş.” dedi.

- "Milletimize bu acıyı yaşatanlarla aynı yolda yürümeyin"

Bakan Soylu CHP’lilere şöyle seslendi:

"Milletimize bu acıyı yaşatanlarla aynı yolda yürümeyin. Bu büyük bir zillettir. Bunlar Türkiye’yi yeniden bir oyunun, kumpasın içerisin getirmeye çalışıyorlar. Fotoğraf çok açıktır ve nettir. Bir de yeni ortakları çıktı Almanya, Hollanda topunuz gelin, bu millet 16 Nisan’da tokadını vuracak, topunuz gelin."

Soylu, "Yurtta Sulh Konseyi" diye bir konsey olduğuna işaret ederek, "Hain bir konsey. O konseyin bildirisinin altında ne yazıyordu, 'yeni bir anayasa yapacağız.' yani bize bir gol attılar, ikinci golü attılar, üçüncü golü atarken kalktı bu millet onların kalesine öyle bir çaktı ki... Bize gol atmak ha. Bize anayasa yapacaklar, yine yıllarca kurallarına mahkum edecekler, milletin değerlerinden uzaklaştıracaklar milletin birliğini ve beraberliğini engelleyecekler." diye konuştu.

Türkiye'nin bu süreci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmadan aşamayacağına vurgu yapan Soylu, "Dünyada lider açığı varken, biz güçlü bir liderle dünyaya ne yapabileceğimizi göstermek durumundayız. Onun için tam yol ileri gitmek durumundayız." dedi.

Soylu, konuşmasının ardından, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, MHP İlçe Başkanı Hasan Demiray, diğer ilgililerle vatandaşlara karanfil attı.