İzmir İçişleri Bakanı Soylu İzmir'de

İçişleri Bakanı Soylu İzmir'de

12.10.2018 - 16:05 | Son Güncellenme:

Bakan Soylu, İzmir İl Jandarma Komutanlığı'nda hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan caminin açılışına katıldı Süleyman Soylu: "Camilerle bu yerleşkelerin bir arada bulunmasının manevi anlamı bambaşka"

İçişleri Bakanı Soylu İzmirde

İZMİR (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Haberin Devamı

Bakan Soylu, kentteki temasları kapsamında İzmir İl Jandarma Komutanlığı yerleşkesinde hayırsever Ali Akayın tarafından, hayatını kaybeden babası Hikmet Turgut Akayın adına inşa ettirilen Şehitler Camisi'nde cuma namazını kıldı.

Namaz sonrası caminin açılışını gerçekleştiren Bakan Soylu, caminin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Bu tip yerleşkelerin içerisinde özellikle camilerin bulunması bir ihtiyaç. Hem de camilerle bu yerleşkelerin bir arada bulunmasının manevi anlamı bambaşka. Ezan okunması, bizi kendi ruh dünyamızla buluşturması, özümüzle tekrar buluşturması çok büyük bir anlam yüklemektedir." dedi.

Soylu daha sonra geçtiği İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nde basına kapalı gerçekleştirilen emniyet brifingine katıldı.

Haberin Devamı

Toplantıya Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Erhan Gülveren, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin ile ilgililer katıldı.