Kültür Sanat Dövüş Gecesi sahnede

Dövüş Gecesi sahnede

03.02.2015 - 14:00 | Son Güncellenme:

27. Yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları, Tiyatro Dot’un Dövüş Gecesi oyunuyla yeni sezona merhaba dedi…

Dövüş Gecesi sahnede


2 Şubat Pazartesi akşamı ENKA Sahnesi’ne konuk olan Dövüş Gecesi, izleyiciye benzersiz bir seyir deneyimi yaşattı. ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nun tiyatro severlerle dolduğu gecede, usta oyuncular Haldun Dormen ve Göksel Kortay da seyirciler arasında yerini aldı.

Milattan önce 414‘ten 2015 yılına uzanan ve 2429 yıllık birikimi içinde barındıran 27. Yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları, 2 Şubat Pazartesi akşamı Tiyatro Dot’un Dövüş Gecesi oyunuyla yeni sezona merhaba dedi. Demokratik bir sistem simülasyonu olarak izleyicisinin oylarıyla yol alan ve yön değiştiren Dövüş Gecesi ile ENKA Sahnesi farklı bir tiyatro deneyimine sahne oldu.

Güncel bir konuyu kendine has üslubuyla yorumlayan ve Murat Daltaban rejisiyle sahnelenen oyunda, ENKA seyircisi modern seçim sisteminin alengirli yapısını ve tuzaklarını bir kez daha keşfetti. Bir yandan kime ve ne için oy verdiğimizi sorgulatan bir yandan da çoğunluk ve azınlık fikirleriyle ilişkimizi, çoğunluğun azınlık üzerinde nasıl egemenlik kurmaya meylettiğini düşündüren oyun, seyircisinden tam not aldı.

En son ne zaman birden fazla duyguyu yaşadınız?

ENKA Kültür Sanat Buluşmaları’nın 3 Şubat Salı akşamı konuğu ise; bir aktristin, rolü ile paralel olarak hayatıyla hesaplaşmasını konu alan Kesit olacak. Birim Ömer Erol’un yönettiği ve Merve Engin’in oynadığı Tiyatro Neki’nin Kesit’i farklı duyguları aynı anda yaşatan bir yüzleşme hikayesini ENKA seyircisine anlatacak.

27. Yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları, 73 oyuncunun eşsiz performansı ve 18 yazar, 13 yönetmen, 7 çevirmen, 150'den fazla tiyatro sevdalısının destekleriyle toplam 12 tiyatro oyununa ev sahipliği yapacak.