Gündem İçki nasıl içilir değil hazırlanışı öğretiliyor

İçki nasıl içilir değil hazırlanışı öğretiliyor

07.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Şurası’nda, Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri’nin programından alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersinin kaldırılması önerisinin kabul edilmesine turizmciler tepki gösterdi.

İçki nasıl içilir  değil hazırlanışı öğretiliyor


l Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır:
“Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2023 Turizm Stratejisi gereği turizmde 50 milyar dolar gelir hedefimiz var. Turizmde büyük hedeflerin konulduğu bir dönemde böyle bir kararı doğru bulmuyoruz. Turiste hizmet verecek olan personeli otelcilik ve turizm meslek liselerinde eğitmezsek turistlere ne yedireceğiz ne içireceğiz? Bu tip kararlar ve bakış açısıyla hedeflere ulaşabilmek mümkün değil. Turizm eğitiminin ayrılmaz bir parçası olan alkol servisi dersi diğer meslek liselerindeki branş derslerden bir farkı yok. Sektörümüzden görüş almadan bu kararın hayata geçirilmeyeceğini ve yanlıştan dönüleceğini bekliyoruz.”

‘Zaten kalifiye personel eksik’
l Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili:
“Okullarda içkinin nasıl içildiği öğretilmiyor. Hangi içki, hangi bardakta verilir, karışım oranları nedir, dünyada bilinen kokteyller nedir, Alkollü İçki ve Kokteyl Hazırlanması dersi bu anlamda içerik taşıyor. Sektöre kalifiye personel yetiştiren Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek liselerinde, Alkollü İçki ve Kokteyl Hazırlanması dersinin kaldırılması ve konuya sadece ‘alkol’ açısından bakılması doğru değil. Zaten kalifiye personelin eksik olduğunu ifade ettiğimiz bir noktada, öğrencilerin bize eksik gelmesi sıkıntı yaratacaktır.”