Teknoloji iCloud Sonunda Düzeliyor

iCloud Sonunda Düzeliyor

27.06.2016 - 15:54 | Son Güncellenme:

Apple’ın bulut sistemi iCloud 2001 yılında tanıtıldığından beri çeşitli şakalara konu oluyor. Ondan önce MobileMe olarak bilinen sistem ise daha beterdi.

iCloud Sonunda Düzeliyor

Platformun senkronizasyon sıkıntıları var. Geliştirici sıkıntıları var. Kafa karıştırıcı bir arayüzü var. Çok pahalı depolama seçenekleri var ve kullanıcıların bilgisayarından müzik dosyalarını silme gibi bir huyu var.

Haberin Devamı
Yazılım Sıkıntısı

Apple belki donanım konusunda mükemmel olabilir ancak Google ve Microsoft gibi rakiplerine bakıldığında bulut servisinde rekabet edebiliyor. Mac ve iPhone kullanıcılarının çok az bir kısmı iCloud kullanmakta. Bir çoğu ise Google Fotoğraflar kullanıyor. Diğer taraftan müzik için ise Spotify tercih ediliyor. Yapılacaklar listesine sıra geldiğinde Microsoft’un Wunderlist uygulaması mükemmel. Neredeyse iPhone’da kullanıcıların servislerin bir çoğu Apple’ın bulut bilişim rakiplerinin servisleri. Bir hafta önce macOS Sierra’nın beta sürümü çıktı. Diğer taraftan iOS 10 ve Apple Watch’a gelecek özelliklere bakıldığında iCloud üzerinde geniş bir çaplı çalışmanın olduğunu görüyoruz. İşletim sistemlerinin son sürümleri bu sonbaharda çıkacak ve henüz konuşmak için çok erken ancak Apple yeni sürümler ile kullanıcıları servisine çekebilecek gibi.

Haberin Devamı

Mac, iPhone ve Watch’un birbirleri ile iletişimde olması güzel. Yeni WatchOS 3 ile beraber Mac’i şifre kullanmadan açabileceksiniz. Bunun için iki cihazdan da iCloud’a giriş yapmanız yeterli. Diğer taraftan Apple Watch veya iPhone’un parmak izi sensörü ile Apple Pay üzerinden para ödemek mümkün. Bu gibi geliştirmeler ile beraber Apple servislerine daha çok müşteri çekecek gibi duruyor.