Ankara Icsd'den Samsun'a Tam Not, Bakan Çağatay Kılıç'a Teşekkür

Icsd'den Samsun'a Tam Not, Bakan Çağatay Kılıç'a Teşekkür

09.05.2017 - 13:29 | Son Güncellenme:

.

Icsdden Samsuna Tam Not, Bakan Çağatay Kılıça Teşekkür

Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery, “Samsun tam bir olimpiyat şehri, üst düzeyde tesisler yapılmış. Türkiye’ye inanıyorum. 2017 Samsun, Tayvan’ı da geçecektir. Bu arada, organizasyonun her alanında desteklerini hissettirdiği için Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a teşekkür ediyorum” dedi.
Samsun’da Temmuz ayında düzenlenecek İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları öncesi 5. İlerleme Raporu Toplantısı düzenlendi. Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery, “Samsun tam bir olimpiyat şehri, üst düzeyde tesisler yapılmış. Türkiye’ye inanıyorum. 2017 Samsun, Tayvan’ı da geçecektir” dedi. Başkan Valery, organizasyonun her alanında desteklerini hissettirdiği için Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a da teşekkür etti.
Samsun’da 18-30 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları öncesinde yapılan 5.İlerleme Raporu Toplantısı’nda konuşan Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukhledev, “Samsun tam bir spor şehri olmuş, birinci sınıf düzeyde tesisler yapılmış, olimpiyatlardan sonra bu tesisler gelecek nesillere, Samsun halkına kullanılması için açılacak, Samsun halkı faydalanacak. Bu Türkiye için büyük bir kazançtır. Birçok çocuğun başarılı olmasına ev sahipliği yapacaktır” diye konuştui.
“Samsun tam bir olimpiyat şehri”
Başkan olduğunda Olimpiyatların Samsun’da olacağını ilettiklerini söyleyen Başkan Rukhledev,nedenini sorduğunda, Gençlik ve Spor Bakanlhığı’ndan, “Önce Samsun’u görün,tesislerimizi gezin sonra neden Samsun dediğimizi anlayacaksınız” yanıtı aldığını anlatırken, “Gerçekten de karasıyla,deniziyle,doğasıyla tam bir olimpiyat şehri. Olimpiyatların Samsun’da yapılmasını ICSD olarak görüştük konuştuk ve mutabık kaldık” dedi.
“Türkiye’nin gücüne inanıyorum”
“Samsun’u boş bir şehir olarak bekliyordum,ancak görünce şok oldum,çok beğendim,umduğumdan farklıydı” diyen Başkan Valery Rukhledev, Samsun’da hızlı bir tesisleşme yaşandığını, Türkiye’nin gücüne inandığını ve bir eksiklik olmadığını dile getirdi.
“Türkiye Tayvan’ı geçecektir”
Kendisinin de eskiden milli sporcu olduğunu hatırlatan Rukhledev, “Birçok yerde görev aldım,birçok yeri dolaştım. 2005 yılında Avustralya’ya gittiğimde olimpiyatlar gerçekten çok kaliteli bir organizasyondu. Sonrasında 2009 yılında Tayvan’a gittiğimde çok şaşırdım, Avustralya’dan daha iyiydi. Tayvan’dan daha iyi bir organizasyon çıkmaz, başka bir ülke Tayvan gibi yapamaz diye düşündüm ama Türkiye inanılmazı başardı. Organizasyonuyla, organizasyon komitesiyle, profesyonel çalışıyor. Ben Türkiye’ye inanıyorum. Türkiye, Tayvan’ı geçecektir” ifadelerini kullandı.
Bakan Çağatay Kılıç’a teşekkür
Reklam faaliyetlerini de çok beğendiğini dile getiren Başkan Valery, “Görsel materyaller birinci sınıf olmuş ve her yerde karşıma çıkıyor,tanıtımları çok beğendim” dedi. Başkan Valery, organizasyonun her alanında desteklerini hissettirdiği için Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a teşekkür etti.