Teknoloji ICT Summit Eurasia Awards Ödül Töreni 3 Ekim’de

ICT Summit Eurasia Awards Ödül Töreni 3 Ekim’de

23.09.2011 - 14:02 | Son Güncellenme:

TİKA’nın desteklediği ICT Summit Eurasia Awards'ın Ödül Töreni 3 Ekim’de yapılacak...

ICT Summit Eurasia Awards Ödül Töreni 3 Ekim’de

ICT Summit Eurasia Awards Ödül Töreni 3 Ekim’de
Bilişim şirketlerinin kendi ülke sınırları dışında gerçekleştirdikleri başarılı projeleri ödüllendirerek uluslararası iş birliklerini teşvik etmeyi amaçlayan ICT Summit Eurasia Awards, aynı amaca yönelik çalışmalar yapan Başbakanlık’a bağlı Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın (TİKA) desteğini aldı.

Bu yıl Avrasya bölgesindeki ülkeler arasında iş birliklerinin artmasını teşvik edecek bir platform olarak tasarlanan ICT Summit Eurasia - Bilişim Zirvesi '11, 3 – 5 Ekim 2011 tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. Avrasya’daki bilişim şirketlerinin kendi ülkeleri dışında iş birlikleri kurarak gerçekleştirdikleri başarılı projelerin ödüllendirileceği ICT Summit Eurasia Awards’da ipi göğüsleyen şirketler de Zirve’nin açılış gününün akşamında düzenlenecek Ödül Töreni’nde açıklanacak.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ICT Summit Eurasia Awards, Başbakanlık’a bağlı Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın (TİKA) desteğini aldı. TİKA, Türkiye ile çevre ülkeler arasında iş birliklerinin gelişmesi, güçlenmesi ve çeşitli alanlarda yaygınlaşması vizyonu ile örtüşen ICT Summit Eurasia Awards’ı destekleme kararı aldı. Özellikle Türkiye ile tarihi ve kültürel bağları bulunan Orta Asya, Kafkasya, Karadeniz ve Balkan ülkeleri ile iş birliği ve kalkınma eksenli projeleri destekleyen TİKA’nın, hem ICT Summit Eurasia – Bilişim Zirvesi ’11’e, hem de ICT Summit Eurasia Awards’a verdiği destek büyük önem taşıyor.

Toplam 12 finalistin yarıştığı ICT Summit Eurasia Awards’da projeler hedeflenen ve gerçekleşen tamamlanma süreleri, coğrafi kapsama alanları, kullanılan teknoloji ve ürünler, ar-ge ve özel uyarlamalar, özgünlük gibi kıstaslara göre değerlendirilecek.

ICT Summit Eurasia – Bilişim Zirvesi ’11 hakkında:

Haberin Devamı

Interpromedya tarafından 2000 yılından bu yana düzenlenen Bilişim Zirvesi, bu yıl “ICT Summit Eurasia - Bilişim Zirvesi ‘11” adı altında gerçekleştirilecek. ICT Summit Eurasia, Avrasya’nın en etkili ‘işbirliği’ zirvesi olmayı hedeflerken, faaliyete geçtiği günden bu yana, bölgenin en önemli bilişim işbirliği fırsatlarına ev sahipliği yapmakta ve farklı coğrafyaların ve kültürlerin teknoloji ve iş dünyalarının buluştuğu, küresel bir etkinliğe dönüşmektedir.

Bu yıl coğrafi sınırların iş hayatı için engel teşkil etmediği günümüz dünyasından hareketle “Sınırlar Kalkıyor” ana teması ile düzenlenen ICT Summit Eurasia – Bilişim Zirvesi, bölge ülkelerini bilişimin ortak paydasında, Türkiye’de buluşturacak. Orta Doğu, Kafkasya ve Balkan ülkelerinden gelecek teknoloji ve iş profesyonellerinin yanı sıra, ülkemizin siyaset, kamu ve iş çevrelerinin önde gelen temsilcilerin de katılacağı ICT Summit Eurasia – Bilişim Zirvesi ‘11, uluslararası boyutta bir teknoloji ve iş gündemi yaratacak. Zirve, geleceğe yönelik yenilikçi stratejileri ve yol haritalarını tartışmaya açarken, bölgede etkin işbirlikleri kurulmasına da zemin teşkil edecek.

Bölgedeki bilişim teknolojileri ürün ve hizmetlerinin sağlayıcı ve kullanıcıları, düzenleyici ve kural koyucu kurumların temsilcileri, araştırmacılar ve akademisyenler, sınırların ötesine geçen bu buluşmada Türkiye’de bir araya gelerek küresel teknoloji gündeminde söz sahibi olacaklar.

Vodafone’un ana sponsorluğunda bu yıl 4.000 ziyaretçiyi ağırlaması planlanan ICT Summit Eurasia - Bilişim Zirvesi 3 – 5 Ekim tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Ana Sponsor:
Vodafone,

Destekleyenler:

Haberin Devamı

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, T.C. Ulaştırma Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), T.C. Başbakanlık Türk İş Birliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD), ODTÜ Teknokent (METUTECH), Mobil Servis Sağlayıcı İş Adamları Derneği (MOBİLSAD), Türkiye Bilişim Derneği (TBD), Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), Telekomünikasyon ve Enerji Hizmetleri Tüketici Hakları ve Sektörel Araştırmalar Derneği (TEDER), Türkiye Elektronik Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TESİD), Bilişim Sektörü Derneği (TÜBİDER), Bilişim Sektörü Dernekleri Federasyonu, (TÜBİFED), Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği (TÜTED) ve Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD)

ICT Summit Eurasia Bilişim Zirvesi’ 11’ e katılım ve daha fazla bilgi için: