Kadın Sağlığı İdeal vajina şekli nasıl olmalıdır?

İdeal vajina şekli nasıl olmalıdır?

10.12.2015 - 17:22 | Son Güncellenme:

Gerek bilgi eksikliği, gerekse de utanma ve çekinme duygusuyla günümüze kadar konuşulmamış ve olduğu gibi kabullenilmiş olan bu konu yavaş yavaş dillenmeye başlamaktadır.

İdeal vajina şekli nasıl olmalıdır

Ergenlikte gelişimsel bir deformite olarak karşımıza çıkan kadın dış genital yapılarındaki problemler, belli bir yaştan sonra kaçınılmaz olarak kozmetik veya fonksiyonel sıkıntılar yaratmaktadır. Ayrıca doğada, doğurganlık görevini kadınların üstenmesinden dolayı hemen her doğumdan sonra bu bölge etkilenmektedir.
Vajina, vücudumuzun diğer bölgelerinde olduğu gibi yaşla birlikte yumuşamaya, kırışmaya ve gevşemeye başlar. Cinsel açıdan kötü görünen bir vajina kadında depresyon, öz güvensizlik, cinsel soğukluk, eşinden utanma, cinsel ilişkiden kaçınma ve evlilik problemlerine yol açabilir. Gerek bilgi eksikliği, gerekse de utanma ve çekinme duygusuyla günümüze kadar konuşulmamış ve olduğu gibi kabullenilmiş olan bu konu yavaş yavaş dillenmeye başlamaktadır.

Haberin Devamı

Peki ideal bir vajina nasıl olmalıdır?


Vajina anatomik olarak labium majus denilen dış dudaklar, klitoris, idrar yolu açıklığı, labium minus (iç dudaklar) ve vajina kanalı girişinden oluşur. Labium majuslar, yukarısı daha kalın, aşağı doğru gittikçe incelen muz şeklini andıran yapılardır. Bunlar birbirine hafifçe temas etmeli yani arasında ince bir yarık olmalıdır. Dış dudakların içinde klitoris adı verilen erkeklerdeki karşılığı penis olan çıkıntılı bir organ vardır ki duyu sinirlerinden çok zengin erektildir.


Klitorisin altında idrar yollarının açıldığı bölge; onun altında da vajina girişi bulunur. Vajina girişinin ortalama 1- 1.5 cm içerisinde himen dediğimiz kızlık zarı bulunur. Onun arkasında da vajina kanalı başlar.
Bütün bu sayılan yapıların hepsini içine alan labium minus denilen iç dudaklar bulunur; yani labium minuslar klitorisi, idraryolu ağzını ve vajina girişini içine alır.

Haberin Devamı

LABİUM MİNUSLARIN BOYU NE KADAR OLMALDIR:

Labium minusların boyu hiç bir zaman labium majusları geçmemelidir. Geçtiği durumlarda, en başta kozmetik olmak üzere bir takım problemleri de bereberinde getirebilmektedir. Labium minuslar görünüyorsa aşırı büyüklükten bahsedilir ve cerrahi müdahale gerektirir. Ayrıca ideal labium minus cinsel organın diğer bölümleri ile aynı renkte olmalıdır.

İDEAL LABİUM MAJUS ŞEKLİ NASIL OLMALIDIR?

Dış dudakların renginin genel vücut rengiyle hemen hemen aynı olması,kendi içinde renk asimetrilerinin olmaması gerekir. Dış dudaklar dolgun ve diri olmalı,üzerini örten deride sarkıklık, gevşeklik ve buruşukluk olmamalıdır.

İlerleyen yaş, menopoz veya kilo alıp vermeler bu bölgenin zengin yağ dokusunda erime meydana getirebilir ve hoş olmayan bir görünüme yol açar. Bu görünüm yaşla birlikte yüzümüzdeki sarkma ve erime gibidir. Bu erimeye müdahale edilmezse vajina oluğu açığa çıkar.

Büyük dudaklardaki erimeye genellikle küçük dudaklardaki erime de eşlik eder ve açık kalan vajinal oluktan içeri mikrop girmesi ve mantar enfeksiyonları meydana gelmesi kaçınılmazdır. Ayrıca büyük ve sarkık dış dudaklar (labium majuslar) giyilen iç çamaşırı ve bikinilerden taşarak, kişiyi rahatsız eder.

Haberin Devamı

G NOKTASI NEDİR?

G noktasının tam olarak nerede olduğu tartışma konusu olsa da genel kanıya göre vajinanın ön duvarında yer alan hassas bir alandır; kadının cinsellikten aldığı haz ve orgazmla doğrudan ilişkili olduğu düşünülür. G noktası vajina ön duvarında, vajina girişinden birkaç cm. içeride yer alır.

Bütün kadınlarda G noktası vardır ama boyutu kadından kadına değişmekle beraber genellikle orta boy bir düğme büyüklüğündedir. G noktasının konumu ve duyarlılığı da kadından kadına farklılık gösterir.G noktası yeterli süre ve şiddette uyarıldığında orgazma ulaşılabilir.

Mons bölgesi (kasık bölgesi):

Ayakta bacakları kapalı sekilde duran çıplak bir kadın vücuduna karşıdan bakıldığında genital bölgede sadece pubis tepesi ve dıs dudakların dış sınırları görünür. Mons yani kasık üçgenin doğal bombeliğini aşırı yağlı,dolgun ve sarkık olmamalı, diğer yapıları örtmemelidir.

Kadınların pek çoğu doğuştan veya yaptıkları doğumlardan sonra ya da yaşlanmanın getirdiği sebeplerle vajinalarıyla ilgili sorunları bir tabu olarak kabullenip yaşarlar. Oysa ki çok küçük cerrahi dokunuşlar ve lazer-RF teknolojisiyle genital bölgeyi ideal haline dönüştürmek mümkün.

Haberin Devamı

Özetle dizaynır vajinoplasti denilen bir seri lazerli prosedürler ve ameliyatlar ile hem cinsel fonksiyon hem de estetik görünüm açısından kişilerde ve eşlerde tatmin edici sonuçlar yakalanabilmektedir.



doktorsitesi.com

Yazarlar