Gündem İDO katamaranlarını satıyor

İDO katamaranlarını satıyor

20.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

İDO katamaranlarını satıyor

İç hat seferlerini 1 Aralık’tan itibaren iptal edeceğini duyuran İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) katamaran tipi 3 feribotunu satılığa çıkardı. İDO iç hatlardan çekilmesine gerekçe olarak, haksız rekabet, Kabataş İskelesi’nin kapatılması ve Osmangazi Köprüsü’nün açılmasını gösterdi. 2011 yılında 861 milyon dolara ‘Tepe-Akfen-Souter-Sera’ grubunun satın aldığı İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. yeterli talep olmadığı ve maliyetler karşılanmadığı için iç hat seferlerini kaldırmıştı. İDO açıklama yaparak, BUDO’nun yürüttüğü İstanbul-Bursa seferlerinin haksız rekabete yol açmasını sefer iptallerinin ilk gerekçesi olarak sundu. Özelleştirme sözleşmesinde yer alan Ambarlı Liman arsası teslim edilmediği için Ambarlı, Yalova, Mudanya ve Bandırma Ro-Ro Projesi’ni hayata geçiremediklerini vurgulayan İDO, NEGMAR adlı şirketin Ambarlı’da iskele açmasını da eleştirdi.

Haberin Devamı

Sirkeci-Harem hattındaki feribotlara 3.5 tonun üstündeki araçların alınmayarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne yönlendirilmesini de eleştiren İDO, Kabataş Martı Projesi’nin yüzde 80 oranında yolcu düşüşüne neden olduğunu söyledi. Yolcu ve araç taşıma ücretlerine zam istemelerine rağmen olumlu yanıt verilmediği de bildirildi.

2 milyon dolar

İDO, 20 katamaran deniz otobüsünden 3’ünü satışa çıkardı. Oruç Reis, Kaptan Paşa ve Seydi Ali Reis isimli feribotlar www.nautisnp.com internet sitesi üzerinden satılıyor. Her biri 2 milyon dolardan satışa çıkarılan katamaranların mülkiyetlerinin İDO’ya ait olduğu öğrenildi.