Genel Sağlık İdrar kaçırma kader değil!

İdrar kaçırma kader değil!

12.08.2014 - 12:02 | Son Güncellenme:

Sıkışma, sık idrara gitme, gece idrara kalkma, idrar kaçırma sorunları ile baş gösteren Aşırı Aktif Mesane Hastalığı artık kader olmaktan çıkıyor!

İdrar kaçırma kader değil

Kontinans Derneği, idrar kaçırmanın kader olmadığı konusunda halkı bilgilendiriyor.

Haberin Devamı


Türkiye’de her altı kişiden biri, Aşırı Aktif Mesane hastalığı ile karşı karşıya kalmaktadır. Kontinans Derneği, sıkışma, sık idrara gitme, gece idrara kalkma, idrar kaçırma sorunları ile baş gösteren bu hastalığın kader olmadığını anlatarak, Aşırı Aktif Mesane Hastalarını erken tanı ve tedavi konusunda bilgilendirmeyi ve farkındalığı artırmayı hedefliyor.


“Aklınız oradaysa, çözüm doktorunuzda” kampanyası ile hastalara ulaşacak olan Kontinans Derneği, Aşırı Aktif Mesane semptomları olan hastaların doktora başvurma oranlarını artırmayı ve hastalığın bilinirliğini yükseltmeyi amaçlıyor.


Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Bedreddin Seçkin “Halkımız idrar kaçırmayı yaşlanmanın normal bir sonucu olarak kabul ediyor. Oysa ki idrar kaçırma hiç bir yaş grubunda kabul edilemez. Mutlaka bir şekilde çaresi var. Bu bir sağlık ve yaşam kalitesi sorunudur ve çözümlenmelidir” dedi.

Haberin Devamı


Aşırı Aktif mesane Hastaları (AAM), tüm sağlık merkezlerinde bulunan broşür ve posterler aracılığı ile bilgi alabilecek, www.aklinizoradaysa.com web sitesinden detaylı bilgilere ulaşabileceklerdir.

Yazarlar