Gündem İETT: Usulsüz paso kullanımları patladı

İETT: Usulsüz paso kullanımları patladı

19.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İETT verilerine özellikle yaz aylarında usülsüz paso kullanımı arttı. Bu yılın ilk 7 ayında yaşlılar ve özürlüler için hazırlanan ve usulsüz olarak 3’üncü kişiler tarafından kullanılan 11 bin 29 karta el konuldu.

İETT: Usulsüz paso kullanımları patladı

Özel Halk Otobüsü işletmecileri ise bu durumdan rahatsız. “Zaten indirimli taşıyoruz, üstüne başkalarının kartlarının kullanılması işlerimizi olumsuz etkiliyor” diyor.

5 yılda 88 bin 25 kart
Günde ortalama 300 karta el konulurken Halk Otobüsü işletmecisi Tekin Kesler şunları söyledi: “Biz zaten 21 ayrı kalem yolcuyu ücretsiz taşıyoruz. Ancak yaşlı ve özürlülerin kartlarının usülsüz olarak kullanılması bizi mağdur ediyor. Her gün onlarca kişi bu şekilde kart kullanıyor. Müdahale eden şoför arkadaşlarımızdan darp edilen, bıçaklananlar bile var. Başbakanımızın bu konuda bize bir sözü var, bu soruna da el atmasını istiyoruz”
Halk Otobüsü işletmecilerinin zor durumda kaldığını belirten Kesler “Kart basıldığında kişinin fotoğrafının da ekranda göründüğü bir sistem çözümü kolaylaştırır. Böylece usulsüz kullanımın önüne geçilir” diye konuştu. Şoför Muharrem Ürek ise “Ramazan ayında bile insanlar bunu yapabiliyor, biz evimize ekmek götürmeye çalışıyoruz” dedi. İETT kayıtlarına göre son 5 yılda 88 bin 25 adet usulsüz kullanım cezası kesildi.