Ramazan Sofrası

İftar ve sahuru öğünlere bölün

Beslenme Uzmanları Nilhan Esim ve Seniha Selen Acar, metabolizmayı yavaşlatmadan oruç ve beslenmeyi yönetebilmek için; neyi, ne zaman ve hangi ölçüde yemeniz gerektiğine dair önemli bilgiler paylaştı.

İftar ve sahuru öğünlere bölün
1/4
Ramazan Sofrası- 14.6.2016 - 13:32

Sahura mutlaka kalkın
 
Sahura uyanmak çok önemli. Sahurda gün içindeki enerjiyi düşürmeden, verdiği tokluk süresi yüksek olan süt, yoğurt, yumurta, tuzsuz peynirler, tam tahıllar, lifli meyve ve sebzeler, ceviz-badem-fındık gibi besinler tüketilebilir. Salatalık gibi su içeriği yüksek olan çiğ sebzeler yoğunlukta olmak üzere, tuz içeriği düşük olan lor peyniri ve örnek bir protein olan yumurtayı tüketmek, sizi gün içerisinde daha zinde tutacaktır.

Diyetisyen Nilhan Esim’e göre, sahur öğünü tüketilir tüketilmez hemen uyku haline geçilmemeli, en azından 30 dakika kadar uyanık kalınmalı. Ezan okunmadan 15 dakika önce ise ufak bir ara öğün yapmak, metabolizmayı canlı tutmaya yarıyor.


©Copyright 2018 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.