Gündem İhanet ettiysek bizi assınlar

İhanet ettiysek bizi assınlar

06.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emniyet’teki 3. dalga operasyonda gözaltına alınan 8 polisten 3’ü tutuklandı, 5’i serbest bırakıldı...

İhanet ettiysek  bizi assınlar

Emniyet’te casusluk ve darbe iddiasıyla yürütülen operasyonunun 3. dalgasında tutuklanma talebiyle önceki gün mahkemeye sevk edilen 8 polisten İbrahim Şener, Habip Kunt ve Mehmet Fatih Yiğit tutuklanırken, aralarında eski Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu’nun da bulunduğu 5 kişi de serbest bırakıldı. Serbest kalanlar adliye önünde bekleyen yakınları tarafından alkışlarla karşılandı.

“Yiğitler Metris’te”
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü eski Müdür Yardımcısı Yasin Topçu, mahkemenin takdiri gereği tutuksuz yargılanmalarına karar verildiğini belirterek, “Bu bizim suçsuz olduğumuz ceza evine giren arkadaşlarımızın suçlu olduğu anlamında kesinlikle algılanmamalıdır” dedi. Açıklamanın ardından Topçu operasyon kapsamında tutuklanan polislerin yazdığı mesajları da okudu. Başkomiser Habip Kunt mesajında “Biz polisler şunu biliriz ki, bir mahallenin hırsızı o mahallede hırsızlık yapmaz. Ülkemizi soyup soğana çevirenler, milletimizden çalanlar bu ülkenin bu mahallenin çocuğu olamazlar. Onları bilmem ama biz hormonsuz köylü, bu vatanın öz evlatlarıyız” derken, Emniyet Amiri İbrahim Şener ise şunları yazdı:
“Ne bir haram yedi, ne bir cana kıydı. Ekmek gibi temiz su gibi ak. Hiç kimse duymadan hükümler giydi. Yiğidim aslanım burada yatıyor. Yiğitler Metris’te yatıyor.” Eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı da “Vatana ve millete ihanet ettiysek bizi assınlar” şeklinde mesaj verdi. Açıklamaların ardından polisler adliye binasından ayrıldı.