Kütahya İhh Arama Kurtarma Ekibinin Eğitim Çalışmaları

İhh Arama Kurtarma Ekibinin Eğitim Çalışmaları

14.12.2017 - 12:26 | Son Güncellenme:

.

İhh Arama Kurtarma Ekibinin Eğitim Çalışmaları

KÜTAHYA (AA) - Kütahya’da, İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği bünyesinde kurulan arama kurtarma ekibine yangına müdahale ve ilk yardım eğitimleri verildi.

Haberin Devamı

Dernek Başkanı Mustafa Yenipazar, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitimlerin İçişleri Bakanlığı Arama Kurtarma ve Acil Yardım Ekibi Projesi kapsamında düzenlendiğini belirtti.

Yenipazar, İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında kurulan ekibin ilk amacının AFAD'a destek olacak bir arama kurtarma ve acil yardım ekibini oluşturmak olduğunu söyledi.

İHH arama kurtarma ekibinde yer alan 20 kişiye İtfaiye Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından eğitim verildiğini aktaran Yenipazar, şunları kaydetti:

"Arama kurtarma ekibimize ilk olarak Kütahya İtfaiye Müdürlüğünde yangına müdahale, kaza yapan araçlardan yaralı kurtarma gibi konularda teorik ve uygulamalı olarak eğitimler verildi. Ekibe ilk yardım eğitimleri ise Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından dernek binasında verildi. Buradaki eğitimlerde ilk yardımın öneminden bahsedilerek doğru yapılan ilk yardımın çoğu kez hayat kurtardığı belirtildi. Ekipler, daha sonra kalp masajı, suni teneffüs, kırıklara müdahale, açık yaralara müdahale gibi birçok konuda arama kurtarma ekibini bilgilendirdi."

Haberin Devamı

Yenipazar, eğitimler sonunda eğitimlere katılan personele sertifikaları verileceğini, eğitimlerin önümüzdeki günlerde devam edeceğini sözlerine ekledi.