Gündem İhmalin somut halleri!

İhmalin somut halleri!

15.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de maden ve inşaatlarda meydana gelen kazalar sonrasında, işçi sağlığı ve emniyeti sıkça tartışılırken, İzmir’de aynı sokak üzerinde 100 metre arayla çekilen iki fotoğraf, gerekli dersin alınmadığını gözler önüne serdi.

İhmalin somut halleri

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs’ta meydana gelen maden faciasında 301 işçi yaşamını yitirmiş, 6 Eylül’de de İstanbul’da Torunlar Rezidans’a ait inşaatın asansörünün 32’nci kattan düşmesi sonucu 10 işçi hayatını kaybetmişti.

Uyarı tabelası dahi yok
Ancak kısa aralıklarla yaşanan acı olayların ardından gerekli tedbirlerin hala tam olarak alınmadığını gösteren iki fotoğraf, İzmir’in Şirinyer Semti’nde çekildi. Fotoğraflardan ilki, üç katlı bir binanın yıkımı sırasında çekildi. Burada iş makinesi, tonlarca ağırlıktaki beton blokları, kepçesiyle yıkarken, trafiğe açık yolun kenarındaki binanın çevresinde hiçbir güvenlik önleminin alınmadığı gözlendi. Güvenlik önlemleri alınmadığı gibi, hemen her dakika bina önünden geçen araçların sürücüleri için de hiçbir uyarıcı tabela konulmadı. Bu durum, yıkılan binanın yakınından giden araçlardaki kişilerin yanı sıra yoldan geçen vatandaşlar için de büyük tehlike yarattı.
İkinci fotoğraf ise yıkım çalışmasına yaklaşık 100 metre uzaklıktaki, yeni başlayan inşaatta çekildi. Burada da betonu yeni dökülmüş olan tonlarca ağırlıktaki birinci kat tavanına dayanak olan demir çubukların, üst üste konulmuş tuğlalar üzerine gelişi güzel tutturuluğu görüldü. Tuğlaların ağırlığa dayanamaması ya da yerinden oynaması olasılığı, buruda çalışan işçiler ve yoldan geçenler için tehlike oluşturdu. İnşaatta baretin de kullanılmadığı dikkat çekti.

Haberin Devamı

İhmalin somut halleri


100 metre arayla

Vincin hiçbir önlem alınmadan binayı yıkması ve gelişi güzel dizilmiş tuğlaların üzerinde işçilerin çalışması objektiflere böyle yansıdı.