Siyaset İhraç edilen 19 polis ByLock kullanıyormuş

İhraç edilen 19 polis ByLock kullanıyormuş

20.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) “emniyet yapılanması”na yönelik dokuz ilde yapılan operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan ve meslekten ihraç edilen 19 şüpheliden 12’si gözaltına alındı.

İhraç edilen 19 polis  ByLock kullanıyormuş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarınca, silahlı terör örgütü FETÖ/PDY’nin İstanbul Emniyeti yapılanmasına yönelik MİT’le koordineli yapılan çalışmalarda, geçtiğimiz dönemlerde çıkarılan KHK’larla meslekten ihraç edilen 19 polis memuru hakkında önceki gün gözaltı kararı verildi.
Örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen, aralarında örgüt yapısı içerisinde “abi” olarak faaliyet gösterdikleri belirlenen eski polislerin de bulunduğu 19 eski polis memurunun gözaltına alınması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Merkez İstanbul olmak üzere Bayburt, Konya, Adana ve Çorum illerinin de bulunduğu dokuz ilde dün sabah saatlerinde başlatılan operasyonlarla 12 eski polis memuru gözaltına alındı.