Ekonomi İhracata 1 milyar dolar kaynak

İhracata 1 milyar dolar kaynak

18.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Euler Hermes Türkiye ile DS-Concept iş birliğine gitti. Söz konusu iş birliği Türk ihracatçısına 1 milyar dolar kaynak yaratacak.  DS-Concept açıklamasına göre, alacak sigortası şirketi Euler Hermes ve yıllardır Türk ihracatçısına uygun koşullarda finansman desteği sunan Almanya’nın önde gelen finans kurumu DS-Concept güçlerini birleştirdi.

İhracata 1 milyar dolar kaynak

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) ev sahipliğinde gerçekleşen bir etkinlikle duyurulan stratejik iş birliği ile Türk ihracatçısına 1 milyar dolar kaynak yaratılacak ve ihracatçılar güvenli ticaret yapabilecek.
İhracatın desteklenmesi doğrultusunda Euler Hermes ile ihracatçı arasında düzenlenen ticari alacak sigortası poliçesine DS-Concept’in dain-i mürtehin olarak atanmasını takiben tespit edilecek alıcılarından olan ihracat bedelinin iskonto edilerek ihracatçılara nakden ödenmesinin yolu açılacak.
Böylece sigorta kapsamı dahilindeki alıcılara yapılan sevkiyatlar için verilmiş olan limitler dahilinde “erken tahsilat” mümkün olacak, arada herhangi bir kuruluş, banka ya da muhabir olmadan birinci elden doğrudan nakit akışı ve işletme sermayesi imkanı sağlanacak. l AA