Ege İhracatçı firmalara ‘inovasyon’ çağrısı

İhracatçı firmalara ‘inovasyon’ çağrısı

23.02.2018 - 01:23 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk inovasyon geliştirme programı olan ve şirketlerin inovasyon yetkinliklerini yarıştırdıkları İnovaLİG 2018 başvuruları başladı.

İhracatçı firmalara ‘inovasyon’ çağrısı

Türkiye’nin ilk inovasyon geliştirme programı olan ve şirketlerin inovasyon yetkinliklerini yarıştırdıkları İnovaLİG 2018 başvuruları başladı. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Egeli ihracatçı firmaları İnovaLİG 2018’e katılmaya ve inovasyon yetkinliklerini arttırmaya davet etti. İnovaLİG 2018’e katılmak isteyen firmalar, 10 Mart’a kadar www.inovalig.com adresinden ücretsiz olarak kayıt yaptırmalı.

Haberin Devamı

‘Bu güce sahibiz’

Türkiye’nin 2023 yılında dünya dış ticaretinden yüzde 1.5 pay alma hedefi olduğunu hatırlatan Ünlütürk, “Hedeflerimize ulaşmamız için katma değerli ürün ihracatını artırmamız gerekiyor. Bunun için inovasyon, Ar-Ge ve tasarıma yoğunlaşmamız gerekiyor. 2017’de Ege’den 100 firma İnovaLİG’e katıldı. Yarı finale kalan 27 firma arasında İzmir, Manisa ve Denizli’den 2’şer firma olmak üzere Ege’den 6 firma kaldı. 3 firmamız ödülle döndü. Ege, bu sayıları artırabilecek güce sahip. Potansiyelimizi ortaya çıkaralım” diyerek, firmalara çağrıda bulundu.