Ege İhsan Alyanak’ın adına yakıştı

İhsan Alyanak’ın adına yakıştı

26.03.2017 - 05:07 | Son Güncellenme:

Konak Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla farklı bir görünüme kavuşturulan İhsan Alyanak Parkı hizmete açıldı

İhsan Alyanak’ın adına yakıştı

İzmir Belediyesi’nin eski başkanlarından, merhum İhsan Alyanak’ın adını taşıyan Kılıçreis Mahallesi’ndeki İhsan Alyanak Parkı, Konak Belediyesi tarafından farklı bir görünüme kavuşturuldu. Baştan sona değiştirilen park, aynı zamanda İhsan Alyanak’ın da anıldığı bir törenle hizmete açıldı. Ev sahipliğini Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yaptığı törene CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İhsan Alyanak’ın ailesi, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşundan temsilcilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.
‘Yoktan bir İzmir var etti’
Törenin açılış konuşmasını İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu yaptı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a katkılarından dolayı teşekkür eden Sancar Maruflu, “Biz onu ‘Halkçı Alyanak’ diye karşılardık. Alyanak, yoktan bir İzmir var etti. Başkanımız Sema Pekdaş’a çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
‘Babam, bulutların içinden görüyor’
Törende, Alyanak ailesi adına, eski Çiğli Belediye Başkanı Tevfik Alyanak konuştu. Babası ile ilgili birkaç anısını anlatan oğul Alyanak, “Babam, bulutların içinden Sema Başkan’ı görüyor ve ne diyor biliyor musunuz? ‘Kara kız, yolun açık ve aydın olsun’ diyor. Bu parkta sevgili çocuklarımız, annelerimiz, babalarımız, ak saçlı annelerimiz ve babalarımız oturacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Zamanında direnmiştik’

Kılıçreis Mahallesi Muhtarı Yücel Mumcular, parkın bulunduğu alana 40 yıl önce Maliye Lojmanı yapılmak istendiğini belirtti, “Bir araya gelen mahalle halkı, gece gündüz parkta nöbet tutarak direnmişti” dedi.