Manisa İhtiyaç Sahibi Öğrencinin Yüzü Karne Hediyesi İle Güldü

İhtiyaç Sahibi Öğrencinin Yüzü Karne Hediyesi İle Güldü

16.01.2018 - 19:01 | Son Güncellenme:

.

İhtiyaç Sahibi Öğrencinin Yüzü Karne Hediyesi İle Güldü

MANİSA (AA) - Manisa'da lise öğrencileri tarafından hayata geçirilen "Neşeli Ayaklar" projesi ile sömestr tatili öncesi maddi durumu iyi olmayan yüz ilkokul öğrencisi hediye edilen ayakkabılar ile güldü.

Haberin Devamı

Manisa Yunusemre Hasan Türek Anadolu Lisesi Onur Kurulu öğrencileri tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayata geçirilen "Neşeli Ayaklar" projesinin bu yıl üçüncüsü gerçekleşti.

Proje kapsamında bu yıl il genelindeki 9 farklı okuldan tespit edilen maddi durumu iyi olmayan 100 ihtiyaç sahibi öğrenciye sömestr tatili öncesi, karne hediyesi olarak ayakkabı hediye edildi.

Hediye ayakkabılar, okulda düzenlenen akıl oyunları etkinliği sonrasında öğrencilere verildi.

Proje sorumlusu İngilizce Öğretmeni Nuket Belge, öğrencileri rehber öğretmenleri aracılığı ile tespit ettiklerini ve rencide etmeden kazandıkları oyun sonrasında ayakkabılarını verdiklerini belirtti.

Belge, öğrencilerinin harçlıklarının yanı sıra öğrenci velileri ve hayırseverlerin de desteği ile projeyi düzenlediklerini söyleyerek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Okulumuzda birçok sosyal sorumluluk projesi hayata geçirdik. Neşeli Ayaklar Projesi de bunlardan biri. Bu projeyle daha önce rehber öğretmenleri aracılığı ile tespit ettiğimiz maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak istedik. 9 okulumuzdan öğrencilerimizin belirlenmesini ve tespit edilmesini sağladıktan sonra okulumuzda akıl oyunları masaları kurduk ve gelen ilkokul öğrencilerine yönelik etkinlik düzenledik. Onları rencide etmeden ayakkabılarını oynadıkları oyunu kazanmışlar gibi yaparak hediye ettik."

Hasan Türek Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Örnek, tüm öğrencileri ile gurur duyduğunu ifade etti.

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü vekili Metin Çengel ise, "Sosyal sorumluluk, insan olmanın bir gereğidir. Her insanın çevresine karşı sorumlulukları vardır. Ailesine karşı sorumluluklarının olduğu gibi çevresine karşı da sorumlulukları vardır. Bu çerçeve de Hasan Türek Anadolu Lisesi'ni tebrik ediyorum.

Öğretmenlerimiz, bu sorumluluk projesi içerisinde bir proje hazırlamışlar. Çokta güzel bir isim koymuşlar. Neşeli ayaklar diye. Bu projeyi de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.