Eskişehir İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN HAZIRLANAN ‘HALK MARKET’ TÖRENLE AÇILDI

İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN HAZIRLANAN ‘HALK MARKET’ TÖRENLE AÇILDI

16.10.2015 - 12:46 | Son Güncellenme:

.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN HAZIRLANAN ‘HALK MARKET’ TÖRENLE AÇILDI

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafında hayata geçirilen ve ihtiyaç sahibi kişilerin hizmetine sunulan ‘Halk Market’, düzenlenen törenle açıldı.
Kurtuluş Mahallesi Vatan Caddesi’nde açılan Halk Market, ihtiyaç sahibi vatandaşların erzak kolisi alması yerine kendi istedikleri temizlik, gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşılamaları için hayata geçirildi. İlk olarak 600 vatandaşa hizmet edecek olan Halk Market’te, her ay 50 TL, yaz ve kış aylarında 100 TL yardım limitlerinin yüklendiği ‘Halk Kart’ ile alışveriş sağlanabilecek.
Halk Market’in açılışında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yoksullukla mücadele etmeyi amaçladıklarını söyledi. Başkan Kurt, “Bunu sadece bugün anlatacağız, tanıtacağız ve sonra unutacağız. Çünkü sosyal yardımlar, insan onuruna yaraşır şekilde hayata geçirilmeli. Bunu yapmayı reklam amaçlı değerlendirmesi hem hayırseverlik mantığına, hem de sosyal amaca aykırı. Biz bunu kabul etmiyoruz. Erzak paketlerini gönderip fotoğraflarını çekip, neredeyse canlı yayın yapar gibi yoksulun yoksulluğunu kafasına vuran bir mantığı asla kabul etmiyoruz. Temel amacımız yoksullukla mücadeledir. Bugün Dünya Gıda Günü, yarın Dünya Yoksullukla Mücadele Günü. Biz tüm Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de de kimsenin yoksul olmasını istemiyoruz. Eşit, adil, hakça bir düzeni kurmak için mücadele ediyoruz. Odunpazarı Belediyesinin uygulamalarında temel olan önce insandır. Önce insanı mutlu eden bir sistemi gerçekleştirirsek tüm Türkiye’yi kucaklayabiliriz” dedi.
Halk Market’in işleyişi ve oluşumundan bahseden Başkan Kurt, “Halk Market, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçimlerden önce taahhüt ettiği, seçim beyannamelerine koyduğu uygulamalardan biridir. Bunun için sivil toplum örgütleriyle katılımcı bir anlayışı sergiledik ve Türk Kızılayı ile bir işbirliği protokolü imzaladık. Türk Kızılayı’nın bu işin içinde olması, bize bağış yapanları KDV ve Kurumlar vergisinden muaf olmasını sağlayan bir hizmeti ortaya koyacak. Şuandaki planlamamıza göre bir yıl içinde 600 kişinin bu olaydan yararlanması sağlanacak ve onlara vereceğimiz Halk Kart ile buradan alışveriş yapılacak. Aylık 50 TL gibi bir yükleme yapılacak, yaz ve kış aylarında 100 TL giysi alışverişi için bir yükleme yapılacak. Şuana kadar görüyoruz ki bizim öngördüğümüzün iki katı bir sistem ortaya çıkacak. Bu konuda daha geniş ve genişlemeye elverişli bir bütçe yapmaya gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.