Gündem II. Bayezid Hamamı artık bir müze

II. Bayezid Hamamı artık bir müze

28.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

15. yüzyıldan günümüze gelen II. Bayezid Hamamı restorasyonunun tamamlanmasının ardından dün gerçekleştirilen törenle açıldı.

II. Bayezid Hamamı  artık bir müze

Hamamın soyunma odaları sergi salonu haline getirilirken, yıkanma mekanları ise II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi olarak hazırlandı.
‘Kaçakçı deposuydu’
Müze ve serginin açılış konuşmasında projelerin oluşumuyla ilgili çok uzun zamandır yapmak istediği şeyleri yapma fırsatı bulduğunu söyleyen Prof. Dr. Nurhan Atasoy, “Eski rektörümüz Prof. Dr. Yunus Söylet’in hamama davetinden önce Prof. Dr. Nazım Terzioğlu 1964’lerde ‘Bu hamamı ne yapalım gel kızım’ diye beni buraya getirdi. Burası bir mezbelelikti, içi kaçakçıların mallarıyla doluydu. Daha sonra işte bazı eller dokundu bu hale geldi” dedi. Hamamın 2010’da restore edilmeye başladığını söyleyerek müze ve serginin başlangıç noktasından bahsederken, restorasyonun 4 yıldan az bir zamana sığdırılmış olmasına dikkat çekti. Yoğun programı dolayısıyla açılışa katılamadığını telgraf aracılığıyla ileten Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Hükümet olarak kültürel miras alanlarımızın korunmasına büyük önem veriyoruz” dedi.