Gaziantep İKA, SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMADA ÖNCÜ BİR KURUM

İKA, SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMADA ÖNCÜ BİR KURUM

31.03.2015 - 12:57 | Son Güncellenme:

.

İKA, SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMADA ÖNCÜ BİR KURUM

İpekyolu Kalkınma ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Ve Gaziantep Valisi Ali Yerlika, Ajansın, bölgeyi geleceğe taşıyacak ve düşünce ve politikalar üreten, uyguluyan, sürdürülebilir ve kalkınmada öncü, yeniliklere açık ve bir kurum olduğunu söyledi.
İpekyolu Kalkınma Ajansı Mart ayı olağan Yönetim Kurulu toplantısı Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında toplandı. İpekyolu Kalkınma Ajansı’nda gerçekleştirilen toplantıda, Yatırım Destek Ofisleri’nin faaliyetleri ve Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında başarılı bulunan projeler görüşüldü.
İpekyolu Kalkınma Ajansı kurulduğu günden bu yana, işletmelerin rekabet güçlerinin artırılması, girişimciliğin desteklenmesi, istihdama katkı sağlanması ve bölgenin potansiyelinin ön plana çıkartılmasında önemli görevler üstlendiğini İfade eden İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, ajansın beş yıl gibi kısa süre zarfında hem mali destek programlarıyla bölge planı hazırlayarak bölgenin yatırım olanaklarını ve zenginliklerini resmederek bölgenin yol haritasını çıkardığını söyledi.
Vali Yerlikaya, proje ve faaliyetler konusunda paydaşlara eğitimler verdiğini belirterek ajansın belirlediği misyon çerçevesinde yerel potansiyelleri yenilikçilik ve girişimcilik kültürüyle harekete geçirerek, ulusal ve uluslararası düzeyde kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında köprü vazifesi gördüğün de altını çizdi.
İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın, bölgeyi geleceğe taşıyacak düşünce ve politakalar üreten, uygulayan, sürdürülebilir kalkınmada öncü, yeniliklere açık ve bir kurum olduğunu da sözlerine ekleyen Vali Yerlikaya, ajansın bölgenin dinamiklerinin harekete geçirerek bölgedeki tüm kesimlerde kalkınma bilinci ve ivmesi oluşturduğunu kaydetti.
Toplantıya, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Adıyaman İl Genel Meclisi Başkanı Salih Şahan, Kilis İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Öndeş ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan katıldı.