Gündem İki bakan davaya dahil edilsin!

İki bakan davaya dahil edilsin!

16.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Soma’da 301 işçinin ölümüne ilişkin faillerin yargılandığı davayı izlemek için ilçeye gelen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, davaya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de dahil edilmesini istedi.

İki bakan davaya dahil edilsin


Ölen madencilerden Erdal Sidal’ın babası Durmuş Sidal ve aynı adı taşıyan altı aylık torunu ile duruşma salonundan giren Balbay, şunları söyledi:
“Bugün 4 çocuk kucakladım. 1 yaşından küçük çocuklar. Çocuğuna Şüheda adını veren olmuş, eşlerinin şehit madencilerin adını veren olmuş. İçeride dikkat ettim; mahkeme heyetinin bulunduğu kürsü 2.5 metre yüksekliğinde. Hukukçular yüksekte durursa hukuk yükselmez.
Yargılananlar mühendisler, teknisyenler. Bu madene çalışma ruhsatı verenler nerde? Asıl suçluların arıyoruz.”

‘Sistemsel sorun var’
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, ise şunları söyledi:
“Esas sorun, madenlerin ruhsatlarını veren başbakan ile madenleri tevzi eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı. Düzgün denetleme yapmayan veya yapılan denetlemeleri dikkate almayan Çalışma Bakanı’nın sorumluluklarını göz ardı etmemek lazım. Devlettin işlettiği dönemlerde bir kişinin bile burnunu kanamadığı madende, 15 dakika içinde 301 kişi ölüyorsa, sistemsel bir sorun vardır. Sorun bu madenlerle ilgili hiçbir tedbirin alınmamış olması.”