Dünya Filipinler'de şiddet durmuyor! Tek isteği çocuklarının güvende olmasıydı

Filipinler'de şiddet durmuyor! Tek isteği çocuklarının güvende olmasıydı

08.12.2016 - 12:44 | Son Güncellenme:

Kan donduran fotoğraf karesi Filipinler’in başkenti Manila’da çekildi. Ülkede önüne geçilemeyen şiddet olayları artık sadece uyuşturucu kaçakçıları ya da çete üyelerinin değil masum insanların da canına mal oluyor.

Filipinlerde şiddet durmuyor Tek isteği çocuklarının güvende olmasıydı

Nora Acielo isimli 47 yaşındaki kadın çocuklarının güven içinde okula varabilmesi için onları okullarına götürüp eve geri getiriyordu. Filipinler'in başkenti Manila'da fakir bir mahallede yaşayan Nora Acielo çocuklarının hayatını bir gün daha kurtarmayı başardı. Ancak artık çocuklarının yanında olamayacak. Talihsiz kadının cansız bedeni çocuklarından birinin okul çantası kolunda takılı kalmış halde yerde kanlar içinde uzanıyordu.Kimliği belirsiz silahlı bir adam Nora Acielo'yu sırtından vurarak vahşice öldürdü. Olaya tanık olan kalabalık dahil kadının yakınları cesedin başında gözyaşları içinde kaldı. İlk başlarda kim olduğu bilinmeyen Nora Acielo kocası tarafından teşhis edildi.

Haberin Devamı

Bu arada uyuşturucu ile mücadele etmek adına iktidara gelir gelmez çetelere karşı kanlı bir savaş başlatan Filipinler Devlet Başkanı Duterte'nin izlediği politikanında işe yaramadığı belirtiliyor. Sokaklarda her gün ceset görmek ülkede neredeyse alışıldık bir durum haline geldi. İnsanın kanın donduran manzaraların sebebi uyuşturucu çetelerinin savaşı olduğu kadar Duter'te'nin polislere şiddetin önüne geçmek için tanıdığı "sınırsız öldürme hakkı"...

Devlet Başkanı Duterte ülkede işlenen suçlara karşı verdiği savaşta kendisine yardımcı olan Filipinlilerin ödüllendirileceğini açıklamış hatta her uyuşturucu baronu için 5 milyon pezo yani yaklaşık 320 bin lira ödül belirlemişti.