Gündem İki fotoğraf arasındaki 30 bin fark

İki fotoğraf arasındaki 30 bin fark

06.08.2016 - 09:43 | Son Güncellenme:

Moloz döküm alanı temizlendi, yerine 30 bin ağaç dikildi. Ortaya İzmirlilerin nefes aldığı İnciraltı Kent Ormanı çıktı. Aynı alanda 12 yıl önce çekilen fotoğraflardaki görüntü bir çölü andırırken, bugünkü manzara adeta bir cennet tablosu.

İki fotoğraf arasındaki 30 bin fark

Geçmişte moloz yığınlarıyla kaplı bir alanken İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yemyeşil bir ormana dönüştürülen İnciraltı Yenikale Burnu, şehrin siluetinin vazgeçilmiş bir parçası haline geldi.

Haberin Devamı

Üçkuyular İskelesi’nden Yenikale Burnu’na kadar uzanan, Kültürpark’ın üç buçuk katı büyüklüğündeki alanı temizleyerek yaklaşık 30 bin ağaç diken İzmir Büyükşehir Belediyesi, alanda gezinti, yürüyüş ve bisiklet yolları da oluşturdu.

HAYALDİ, GERÇEK OLDU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2006 yılında projeyi hayata geçirirken dile getirdiği, "Bu alan yeşilin ve denizin mavisinin birbirine karıştığı, İzmir’in önemli cazibe merkezlerinden biri olacak. İzmirliler burayı çok sevecek" sözleri bugün gerçeğe dönüştü.

İnciraltı Kent Ormanı adı verilen bölgenin 12 yıl önceki çorak haliyle bugün objektiflere yansıyan son görüntüsü arasındaki büyük fark, verilen emeklerin boşa gitmediğini kanıtlıyor.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR’DEN 230 BİN FİDAN

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente yeşil alanlar kazandırmaya yönelik çalışmaları sadece İnciraltı ile sınırlı kalmadı. 2006 yılından itibaren kente yaklaşık 5 milyon m² ağaçlandırma alanı kazandırıldı. Son 10 yılda dikilen fidan sayısı ise 230 bine yaklaştı.

Yazarlar