Dünya İki fotoğraf arasındaki fark

İki fotoğraf arasındaki fark

05.09.2016 - 13:47 | Son Güncellenme:

Geçen yıl G-20 zirvesinde Obama ve Erdoğan'ın samimiyetine Putin kenarda durarak bakmıştı. Bu yıl ise Türk ve Rus liderleri kendi aralarında konuşurken gösteren fotoğrafta ABD Başkanı başını uzatıp ikiliye bakıyor.

İki fotoğraf arasındaki fark

Çin'deki G-20 Zirvesi'nin aile fotoğrafındaki bir an, bu yıla damgasını vurdu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin kendi aralarında sohbet ederken, ABD Başkanı Barack Obama'nın başını uzatıp iki lidere bakması AP foto muhabiri tarafından görüntülendi.

Haberin Devamı

Çok konuşulan fotoğraf, geçen yıl Antalya'da düzenlenen G-20 zirvesinde çekilen bir kareyi hatırlattı. Antalya'daki aile fotoğrafında bu kez ortada Erdoğan ve Obama ikilisi var. Kenarda duran Putin ise, ikiliye bakıyor.

İki fotoğraf arasındaki fark

Türkiye-ABD ilişkileri, özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana gerilimli. Ankara, darbenin arkasındaki isim Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesini mutlak şekilde talep ediyor. Washington, darbeyi kınamakta geç kaldığını üzelerek açıkladı.

Ankara-Moskova hattında ise yeniden bir bahar havası var. 24 Kasım 2015'te düşürülen Rus uçağıyla kopan ilişkiler, yaz başındaki telefon trafiğiyle yeniden başladı ve 9 Ağustos'taki St. Petersburg zirvesinde buluşan Erdoğan ile Putin yeni bir sayfa açtı.

Haberin Devamı

İlişkilerin onarılması için ardı ardına adımlar atan taraflar, son olarak Akkuyu ve Türk Akımı projelerini hızlandırma kararı aldı. Ayrıca Rus turistleri taşıyan ilk charter seferi hafta sonu gerçekleşti.