Geri Dön
İki saat boyunca kameraya bakan Youtuber trend başlatır mı?

İki saat boyunca kameraya bakan Youtuber trend başlatır mı?

Youtube birbirinden fantastik trend videolara ev sahipliği yapıyor. Alternatif bir televizyon sistemi. Buraya kadar her şey normal. Peki iki saat boyunca kameraya bakan bir adamın tam 2.5 milyon kez izlenmesine ne diyorsunuz?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Sayısız kanal ve video seçeneği var

Youtube sayesinde izleyecek birçok şey bulduk adeta. Pandora'nın kutusu açıldı ve her biri birbirinden ilginç video serileriyle karşılaştık. Makyaj videoları, oyun videoları, kitap videoları... Sadece bu kadar da değil. Bütün gün sadece yeşil renkli yiyecekler yiyenlerin yeme içme vlog'larından tutun da ders videolarına kadar sayısız kanal ve video seçeneği var.

Peki videonun olayı ne?

Ama bunların hiçbiri Endonezyalı Youtuber'ın bende yarattığı "Nasıl yani?" efektini yaratmadı. Muhammad Didit adlı bir Youtuber, 30 binden fazla abone sayısına sahip. Kanalında 3 milyon aboneye sahip olan bu arkadaşımızın bir videosu ise tam 2.5 milyon kez izlenmiş durumda. Peki bu videonun olayı ne? Videoda hiçbir şeyin olmaması! Yani tam iki saat hatta iki buçuk saat boyunca kameraya bakan Youtuber hiçbir şey yapmıyor. Yaptığı tek şey saatler boyunca video karşısında oturmak ve 300 küsür kez göz kırpmak!

Üstüne eklemek lazım

Hangimiz gün içinde iki saat boyunca hiçbir şey yapmadan durabiliyoruz? Birçoğumuzun mutlaka eli, ayağı, orası, burası oynuyor. Yok, bizlik bir şey değil bu. Endonezyalı Youtuber, platformdaki boş kümeyi doldurmuş aslında. "Hiçbir şey yapmama" seçeneği de uygulanmış, hayata geçmiş ve artık eskisi kadar 'denemeye değer' bir şey olmaktan çıkmış. Bu çılgın denemelerin 'ilk'leri tutar biliyorsunuz. Üstüne eklemeniz lazım. Aksi takdirde "Zaten yapılmıştı" denilir, geçilir. Hiçbir şey yapmamanın üstüne ne eklenebilir? Benim aklıma amuda kalkmak geliyor. Bu da sağlıksız bir yöntem elbette. Youtube'un izlenme rakamları evet keyifli ama içerikler tık odaklı olduğu müddetçe yeterince dolu olmadıkları için fazla sabun kaçıyor. Bir gün elbet doyum sağlanacak ve videolarda da başka bir seviyeye geçeceğiz. Ama şimdilik boş boş ekrana bakan adamın 2.5 milyon kez izlenmesini konuşuyoruz. Videoların altını doldurmak için biraz erken bir süreçteyiz yani...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler