Siyaset ‘İki sizden, üç bizden olsun pazarlığımız yok’

‘İki sizden, üç bizden olsun pazarlığımız yok’

13.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yerel seçimde MHP ile ittifak görüşmelerine ilişkin, “İki belediye sizden olsun, üç belediye bizden olsun diye bir pazarlığımız asla yok” dedi.

‘İki sizden, üç bizden olsun pazarlığımız yok’

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından dün düzenlenen Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması öncesi soruları yanıtlayan Özhaseki, muhalefet gönderme yaparak ittifak görüşmelerinin kesinlikle bir ‘al ver’ ilişkisine dayanmadığını ifade ederek şunları söyledi: “Şu anda çok çirkin vaziyette ‘şunu siz şuradan aday yaparsanız, biz bunu yaparız, bu bizim partimizin adayı olsun, sizin partiden iki aday, bizim partiden 5 aday gibi’ dışarıda yapılan, muhalefetin yaptığı tür bir pazarlık içinde asla değiliz. Biz Cumhur İttifakı yaptık. Başkaları gibi, ‘al-ver’ pazarlığında değiliz. İki belediye sizden olsun, üç belediye bizden olsun diye bir pazarlığımız asla yok. Tek amacımız var en fazla sayıda gerek AK Partili gerekse MHP’li belediyeleri Türkiye’de çoğaltmak.”

Haberin Devamı

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in destek sözünün hatırlatılması üzerine Özhaseki, şunları söyledi: “30-40 yıllık bir arkadaşlığımız var, belediye başkanlığımız var. Melih Gökçek’in beni destekliyor olması beni tabii ki sevindirir. Bu konuda bana destek veren herkese, başta değerli başkanımız olmak üzere teşekkür ederim.”