Teknoloji İki yıl önce denizde kaybolan fotoğraf makinesi sahibine geri döndü

İki yıl önce denizde kaybolan fotoğraf makinesi sahibine geri döndü

02.04.2018 - 13:33 | Son Güncellenme:

Japonya'da bir kadın, 2 yıl önce tüplü dalış sırasında okyanusa düşürdüğü sualtı kamerasına sürpriz bir biçimde tekrardan kavuştu. Canon marka kamera, yüzlerce kilometre ötede başka bir ülkede bulundu ve hala çalışır durumda.

İki yıl önce denizde kaybolan fotoğraf makinesi sahibine geri döndü

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Asya'da bir kameranın inanılmaz bir hikayesi ortaya çıktı. İki yıldan fazla bir süre önce okyanusta kaybolan Canon marka ve sahip olduğu fotoğraflar tekrar sahibini buldu.

Bir grup öğrenci, kuzeydeki bir plajı temizlemek için çalışıyordu. 11 yaşındaki bir çocuk, tamamen taşlarla kaplı bir nesne keşfetti. Bu, su geçirmez bir muhafazası içinde kameraydı. Hatta çalışan Canon G12 dijital fotoğraf makinesiydi. Kamerayı açıp içindekilere bakan öğretmen, fotoğrafların Japonya’daki bir kadının tatildeyken farklı lokasyonlarda çektiği kareleri gördü.

Son fotoğrafın 7 Eylül 2015 tarihinde Japonya'daki Ishigaki Adası'nda çekildiği anlaşılınca öğretmen, kameranın sahibini bulmak için Facebook'ta bir gönderi paylaştı. Fotoğraf makinesini sahibine ulaştırmak için yardım isteyen öğretmenin gönderisi viral oldu ve dünya çapında binlerce kişi kayıp fotoğraf makinesinin sahibini bulmak için gönderiyi paylaştı. Post dünya çapında insanlar tarafından on binlerce kez paylaşıldı.

Haberin Devamı

Orijinal Facebook yayınından 48 saat geçmeden, kameranın sahibi belirlendi. Fotoğraf makinesinin sahibi Tokyo’da üniversite 3. sınıf öğrencisi olan Serina Tsubakihara’ydı ve Tayvan’ın 250 kilometre doğusundaki Ishigaki adasında tüplü dalış gerçekleştirirken makinesini kaybetmişti. 2 yıl okyanus seyahati gerçekleştiren fotoğraf makinesi, şu an yeniden sahibine ulaşmak üzere yola çıktı.