İkinci Baharda Sağlık

Bugün Beşiktaş Kültür Merkezi’nde başarılı olmak, başarmak üzerine bir sunum gerçekleştirdik. Sunumun sonuna doğru “neleri başarmak istiyorsunuz” diye sorduğumda pek çok insan sağlıklı olabilmeyi, sağlıklı yaşlanmayı, hastalıklarını iyileştirmeyi başarmak istediklerini söyledi. Evet, çok doğru bir istek, çünkü sağlık yerinde olmazsa hayatta hiçbir başarının tadı olmaz.

Düşünsenize harcayamayacak kadar paranız var, her istediğinizi alabilirsiniz. Kariyerinizde zirve yapmışsınız, bir numara olmuşsunuz. Sevdiğiniz bir eşiniz var, güzel çocuklarınız var. Belki de ünlü oldunuz şöhretiniz var; ama sağlığınız yerinde değil. Bunların keyfine ne kadar varabilirsiniz? Ne kadar mutlu olabilirsiniz?

Haberin Devamı

Sağlık yerinde değilse hayatın tadı da yerinde değildir. Hani eskilerin söylediği bir söz vardır, istedikleri bir şey olmadığında ya da kötü bir şey olduğunda “sağlık olsun” derler. Ne demek isterler? Sağlığımız yerinde ya o zaman sorun yok, önceliğimiz sağlıklı olmak, gerisi bir şekilde hallolur, olmasa da sağlıklı olmak benim tesellimdir, asıl önemli olan sağlıklı bir şekilde ayakta kalabilmektir anlamına gelir. Çünkü sağlığınız yerindeyse bir kez daha deneyebilirsiniz. Sonra bir kez daha... İstediğinizi başarana kadar pes edemeden gidebilirsiniz. Siz bir şeyler ters gittiğinde bunu rahatlıkla söyleyebiliyor musunuz? SAĞLIK OLSUN :)

Evet, sağlığımız yerindeyse yeniden başlayabilme gücümüz her zaman vardır. Sağlık yoksa elinde olanın da hiçbir tadı yoktur. Maalesef sağlığın değerini anlamak için ya başımıza kötü bir hastalığın gelmesini bekliyoruz ya da belli bir yaşa gelmeyi. Bugün sunumda çoğu kişinin sağlıklı olabilmeyi başarmak istemesinin sebebi de katılımcıların çoğunluğunun kırk yaş üstü olmasıydı… :) Hayatın ikinci baharına geçildiği zaman sağlığın kıymeti daha çok fark ediliyor anlaşılan. Ben de bu ikinci bahar grubuna dahil olan birisi olarak “SAĞLIK OLSUN” diyorum ve sizlere sevgilerimi yolluyorum...

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com

Haberin Devamı