Teknoloji İkinci çeyrek notebook satışlarında kazananlar Dell ve Apple

İkinci çeyrek notebook satışlarında kazananlar Dell ve Apple

16.08.2017 - 09:47 | Son Güncellenme:

Apple revize edilmiş 12 inçlik MacBook modeli sayesinde 2017’nin ikinci çeyreğinde iyi satış rakamları yakaladı. Apple, Nisan ve Haziran ayları arasında tahmini 3.98 milyon adet bilgisayar sattı. Bu da, önceki çeyreğe göre yüzde 17.1'lik artış demek.

İkinci çeyrek notebook satışlarında kazananlar Dell ve Apple

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Küresel dizüstü bilgisayar gönderileri açısından Apple, Asus'un hemen arkasında beşinci sırada yer alıyor. 2017 yılının ilk çeyreğinde Asus yüzde 9,7 pazar payı edinirkenn Apple sadece yüzde 9'luk pay alabildi. Bu sonuçlar her iki şirketin de yüzde 10'u ile hemen hemen aynı seviyede kalmasını sağladı.

TrendForce'un analizine göre Apple, üçüncü çeyreğe ait sevkiyat sonuçları açıklandığında önemli bir artış kaydedecek. MacBook Pro hattına odaklanmak, şirketin toplam gönderim sayısını bir kez daha çift basamaklı bir yüzdeye yükseltmesine olanak tanıyacak ve bu da Asus'tan üstün kalmasına neden olacak.

Haziran 2017'de WWDC'de Apple, MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarını 200 dolar fiyatla giriş seviyesi sürümünde yenileme planlarını açıkladı. Bu gelişmeler sadece ikinci çeyrekte derinleştiğinden, sonuçları bir daha ki sefere ulaşıncaya kadar tam olarak görmeyeceğiz.

Haberin Devamı

Dell, hem Apple hem de Asus'u geride bırakarak 3. sıraya çıktı. MacRumors’un bildirdiğine göre firma, yüzde 21.3’lük artışla, altı dizüstü üreticisi arasında en iyi çeyrek dönem rekorunu kaydetti.

İkinci çeyrekte global dizüstü bilgisayar satışları, 2016 yılının aynı dönemine göre yüzde 3.6'lık artışla ilk çeyrekte yüzde 5.7 arttı. Satışlar, yeni ürün serileri ve özellikle ABD'de güçlü satışlar nedeniyle 39.96 milyon adet olarak kaydedildi.

Acer 2017’de Chromebook piyasasında büyük oynamıştı ama rakamlara bakacak olursak verilen çaba, bekleneni tam olarak karşılamıyor. Pazar payı 8.8’den, 8’e düşen Acer bir önceki çeyrek dönem periyoduna göre yüzde 3.5 daha az bilgisayar dağıtımı yapmış.

Yazarlar