Gündem İKSV 45 yaşında

İKSV 45 yaşında

17.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kâr amacı gütmeyen bir kültür kurumu olarak 1973’ten beri çalışmalarını sürdüren İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) bu yıl 45. yılını kutluyor.

İKSV 45 yaşında

Çalışmalarına İstanbul Festivali ile başlayan İKSV şimdiye dek 4 festival, iki bienal ve birçok özel etkinlik düzenledi.

İKSV 45 yılda düzenlediği 135 festival, 18 bienal ve 41 özel etkinlikle bugüne dek 10 milyon izleyiciye ulaştı. Yaklaşık bin kişi, kurum ve kuruluşun katkılarıyla çalışmalarını sürdüren vakıf, kültür-sanat üretimine 52 milyon liranın üzerinde kaynak aktardı.Vakıf gelecek dönemde de Türkiye’deki ve küresel ölçekteki kültür sanat camiasında sürekli ve kalıcı bir etkileşim sağlamayı, kültür sanat üretiminde etkin rol oynamayı ve kültür politikalarının oluşturulmasına katkıda bulunmaya devam etmeyi amaçlıyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı 45. yılında kültür sanat yaşamına katkılarını vurgulayan özel bir film serisi de hazırladı. Serinin ilk filminde genç kemancı Emre Engin yer aldı.

Büyük gurur

Filmin ilk gösterimi önceki gece Nejat Eczacıbaşı Binası’nda düzenlenen özel bir gecede yapıldı. İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen gecede İKSV’ye uzun yıllardır destek veren sponsorlar, Siyah Lale üyeleri ve basın mensuplarına da teşekkür edildi. Gecede bir konuşma yapan İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, “45 yıldır kültür ve sanat aracılığıyla hem Türkiye’yi hem de dünyayı daha iyi bir hâle getirmek için çalışıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizleri yanımızda göreceğimizi bilmek, bize büyük bir güven veriyor. 45 yılda İKSV’nin yaptıklarına

baktığımızda, İstanbul’un ve Türkiye’nin kültür sanat hayatına önemli katkılarda bulunduğumuzu görmekten mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.