Bilecik İl Genel Meclisi Ekim Ayı 5'İnci Birleşiminde 11 Gündem Maddesi Görüşüldü

İl Genel Meclisi Ekim Ayı 5'İnci Birleşiminde 11 Gündem Maddesi Görüşüldü

06.10.2017 - 16:27 | Son Güncellenme:

.

İl Genel Meclisi Ekim Ayı 5İnci Birleşiminde 11 Gündem Maddesi Görüşüldü

Bilecik İl Genel Meclisi Ekim ayı 5’inci birleşiminde 11 gündem maddesi görüşülürken, maddeler oy birliği ile kabul edildi.
Bilecik İl Genel Meclisi toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ilk birleşimde günün ilk gündem maddesi olan Bilecik’in Bozüyük İlçesi, Doruk Köyü 501 parsel numaralı taşınmaz üzerine GES yapılması ile ilgili hazırlanan 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planları görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
İkinci gündem maddesi olan, Bilecik’in Bozüyük İlçesi Yeniçepni Köyü 558 parsel numaralı taşınmaz üzerine GES yapılması, 1181 parsel numaralı taşınmaz üzerine ise yol yapılması için hazırlanan 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planları görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Üçüncü gündem maddesi olan Dünyalar Asfalt Yol Yapı Nak. Taah. Mad. Tic. ve San. Ltd. Şti’ ne Bilecik’in Osmaneli İlçesi Medetli Köyü sınırları içerisinde H24 A4 paftada devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan 4,84 hektarlık alanda kum- çakıl ocağı açıp işletmek üzere 1(A) grubu maden işletme ruhsatı verilmesi hususunda gelen raporlar okunarak oy birliği ile kabul edildi.
Dördüncü gündem maddesi olan Alemdar Ticaret Yakup Alemdar’ın Bilecik Merkez Selbükü Köyü civarında bulunan 2005/4 ruhsat numaralı (A) grubu maden işletme ruhsatı için, temdit projesi ile Bilecik İl Özel İdaresi’ne ruhsat süresinin uzatılması hususunda gelen raporlar okunarak oy birliği ile kabul edildi.
Beşinci gündem maddesi olan, Mehzan Kum Ocağı İşlt. San. ve Tic. Ltd. Şti’nin Bilecik Merkez Selbükü Köyü civarında bulunan 2005/4 ruhsat numaralı (A) grubu maden işletme ruhsatı için, temdit projesi ile Bilecik İl Özel İdaresi’ne ruhsat süresinin uzatılması hususunda gelen raporlar okunarak oy birliği ile kabul edildi.
Altıncı gündem maddesi olan Kar- Çet Mad. Hafr. Kum Çakıl San. ve Tic. Ltd. Şti’nin Bilecik’in Osmaneli İlçesi Büyükyenice Köyü çaylar mevkiinde bulunan 2011/02 ruhsat numaralı (A) grubu maden işletme ruhsatı için temdit projesi ile Bilecik İl Özel İdaresi’ne ruhsat süresinin uzatılması hususunda gelen raporlar okunarak oy birliği ile kabul edildi.
Yedinci gündem maddesi olan, Dünyalar Asfalt Yol Yapı Nak. Taah. Mad. Tic. ve San. Ltd. Şti’nin Bilecik’in Osmaneli İlçesi Selimiye Köyü mevkiinde bulunan 2005/01 ruhsat numaralı (A) gurubu maden işletme ruhsatı için, temdit projesi ile Bilecik İl Özel İdaresi’ne ruhsat süresinin uzatılması hususunda gelen raporlar okunarak oy birliği ile kabul edildi.
Sekizinci gündem maddesi olan, Bilecik’in Yenipazar İlçesi’nde bulunan Süzmen Göleti ve Su Uçtu Şelalesi’nin turizme kazandırılması hususunda gelen raporlar okunarak oy birliği ile kabul edildi.
Dokuzuncu gündem maddesi olan, Bilecik’te bulunan 1a grubu maden ruhsatlarının ruhsat süre bitiminde süre uzatımı istendiği takdirde ruhsat bitim tarihinden en az 6 ay önce müracaat edilmesi, edilmediği takdirde süre bitiminde ocak faaliyetinin durdurulması talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Onuncu gündem maddesi olan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi gereğince Bilecik İl Özel İdaresi’nde sözleşmeli ve tam zamanlı olarak 1 adet makine mühendisi, 1 adet elektrik- elektronik mühendisi, 1 adet şehir plancısı, 1 adet mimar, 1 adet peyzaj mimarı ve 1 adet ekonomist çalıştırılması ve ücretinin belirlenmesi talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Son gündem maddesi olan Bilecik İl Özel İdaresi sorumluluğu altında bulunan yol ağının, iyileştirme ve sıcak asfalt yapımı işleri için İller Bankası’ndan kredi kullanımına onay verilmesi, iller bankasıyla krediye konu her türlü iş ve işlemleri yürütmek üzere Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’a yetki verilmesi ve borçlanma ile ilgili her türlü bütçe ve muhasebe işlemleri için Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne yetki verilmesi hususunda komisyondan gelen rapor okunarak oy birliği ile kabul edildi.
Görüşülen gündem maddelerinin ardından toplantı sona erdi.