Niğde İL GENEL MECLİSİ TATİLDEN SONRA TOPLANTILARA BAŞLADI

İL GENEL MECLİSİ TATİLDEN SONRA TOPLANTILARA BAŞLADI

01.09.2014 - 15:52 | Son Güncellenme:

.

İL GENEL MECLİSİ TATİLDEN SONRA TOPLANTILARA BAŞLADI

Niğde İl Genel Meclisi bir aylık tatilin ardından ilk toplantısını Meclis Başkanı Mahmut Peşin başkanlığında gerçekleştirdi.
2014 Eylül ayı 1. olağan toplantısı için dün bir araya gelen meclis üyeleri gündemi oluşturan 5 maddeyi görüşüp karara bağladı.
Yoklama ve açılış konuşmalarının ardından başlayan toplantıda geçen birleşime ait tutanak özeti okunup oylandı.
Gündem maddelerinden il özel idaresi norm kadro çerçevesinde 1 sayılı kadro ihdas cetvelinde belirtilen 1 adet bir dereceli tekniker kadrosunun ihdas edilmesi konusu görüşülerek oylamaya sunuldu. Madde oy birliği ile kabul edildi.
Yine oy birliği ile kabul edilen bir diğer madde ise il özel idaresinin norm kadro çerçevesinde 1 sayılı kadro ihdas cetvelinde belirtilen 1 adet 5 dereceli ekonomist, 1 adet 5 dereceli memur ve 1 adet 7 dereceli memur kadrosunun ihdas edilmesi konusu oldu.
Gündem dışı ise CHP gurubundan Rasim yılmaz ve MHP gurubundan Tahsin Eren 30 Mart yerel seçimlerinin ardından kapanan belediyelerin borç çizelgesi ve yine bu belediyelikten düşerek köy statüsüne geçen köylerden hangilerinin alt yapısı olmadığı konusunda bilgi istedi.
Yine aynı gurup üyeleri Çamardı ilçesine bağlı Pınarbaşı ve Bademdere’de yıllardır sorun olan sulama suyu konusunda meclise bilgi verdi.