Eskişehir İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün Ka2-Bestfood Projesine Ab Ziyareti Gerçekleşti

İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün Ka2-Bestfood Projesine Ab Ziyareti Gerçekleşti

06.12.2017 - 15:21 | Son Güncellenme:

.

İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğünün Ka2-Bestfood Projesine Ab Ziyareti Gerçekleşti

30. Yıl Hikayesi Erasmus buluşmaları kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Ka2-BestFOOD projesinin ziyareti gerçekleştirildi.
2016 yılı teklif çağrısı dönemi Erasmus Programı Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar Projeleri kapsamında sunulan, gıda ve yem güvenliği için Haccp Eğitim Modüllerinin (Avrupa Birliği) AB standartlarında oluşturulması, kısa adı BestFOOD isimli Erasmus-KA2 projesinin ziyaretine, AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu İkinci Katip Basın ve Enformasyon Birim Başkanı Andrea Schmıdt, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu, AB Bakanlığı Uzmanları ve Türkiye Ulusal Ajansı Mesleki Eğitim Koordinatörleri olmak üzere 12 kişilik heyet katıldı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nü ise temsilen İl Müdür Vekili Kemal Çevik, İl Müdür Yardımcısı Rıdvan Akpolat, İdari ve Mali İşleri Şube Müdürü Ferit Sarıyerlioğlu, Proje ortaklarından Eskişehir Tüketicileri Koruma Derneği yetkilisi Sülahi Özalp, İl Müdürlüğü Proje Koordinatörü ve Veteriner Hekim Dr. Hatice Olcay katılım sağladı.
Proje Koordinatörü Veteriner Hekim Dr. Hatice Olcay, yürütülen Erasmus-KA2 Projesi hakkında bir sunum yaptı. Erasmus KA2-HACCP - BestFOOD projesi ile ilgili olarak, şuana kadar 3 adet ulus ötesi proje toplantısı (Eskişehir, Londra, Berlin) gerçekleştirildi. Bu kapsamda Eskişehir’de 15 adet mezbaha, et işleme ve süt mamülleri üretim tesisleri, Londra’da 15 adet, Berlin’de ise 10 adet gıda üretim, toplu tüketim ve gıda satış yerlerinin denetimi yapılarak, HACCP Sistemleri incelendi. Ofis çalışmalarında ise her katılımcı kendi uzmanlık alanlarında sunumlarını gerçekleştirdi.
Gıda güvenliğini etkileyen tehlikelerin önceden belirlenmesi ve kontrol altına alınmasını sağlayan sistematik bir yaklaşım olan Haccp sisteminin, tüm ülkelerde yaygınlaşması ve uygulanabilmesi için, bu sistemi uygulayan gıda firmalarında çalışan kişilerin bilgi ve tecrübelerinin artırılması gerekiyor. Bunun içinde yenilikçi yöntemler ve farklı AB ülkelerindeki iyi, kötü uygulamaların bir masa etrafında görüşülerek tüm ülkelerde uygulanabilir ortak bir eğitim modülü oluşturulması gerekiyor.
BestFOOD projesini amacı, AB’ye üye ve aday ülkelerde HACCP konularında ICT tabanlı eğitim metodolojileri geliştirilerek bölgesel farklılıkların giderilmesine katkı sağlanıyor. Geliştirilen modüller ve web sitesi herkesin kullanımına açık olacak.
Sunum, karşılıklı bilgi alışverişi yapılarak, anı fotoları çekilmesinin ardından son buldu.