Adıyaman İL HIFZISIHHA KURULU YENİ KARARLAR ALDI

İL HIFZISIHHA KURULU YENİ KARARLAR ALDI

30.11.2015 - 16:32 | Son Güncellenme:

.

İL HIFZISIHHA KURULU YENİ KARARLAR ALDI

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında toplanan İl Hıfzısıhha Kurulu, yeni kararlar aldı.
İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan kararları, yazılı olarak açıklandı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Belediyelere ait su kaynakları ve su depolarında günün 24 saati güvenlik görevlisi bulundurulmasına kara verildi.
Su şebekesi mevcut olan tüm yerleşim yerlerinde içme kullanma suyunun kesintisiz olarak şebekenin en uç noktalarında 0,5 ppm, su kesintisi durumunda 0,7 ppm rezidüel klor olacak şekilde düzenli olarak klorlanması, şebeke mevcut olmayan yerlerde en kısa zamanda şebeke sistemine geçilmesi, şebeke haricindeki su kaynaklarının içme ve kullanma suyu olarak kullanımın önlenmesi için Belediye Başkanlıkları ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından gerekli tedbirlerin alınmasına karar verildi.
Tüketime verilen içme-kullanma suyu dezenfeksiyonunun sürekli ve etkin bir şekilde yapılması için öncelikle klorlama cihazı olmayan depolara otomatik klorlama cihazı aliminin sağlanması, mevcut klorlama cihazlarının periyodik bakımlarının yapılması ve düzenli olarak çalışmasının İlgili kurumlarca sağlanmasına karar verildi.
Kırsal ve kentsel bölgelerde bulunan içme ve kullanma sularına ait kaynak, kaptaj, depo ve isale hatlarının her türlü kirlenmeye karşı korunması için gerekli önlemlerin alınmasına yönelik ilgili kurum ve kuruluşlarla gerekli iş birliğinin gerçekleştirilmesine karar verildi.
İl Merkezinde mevsim koşullarından dolayı hava kirliliğinin önlenebilmesi için; kullanılan katı ve sıvı yakıtların yönetmeliklere uygunluğunun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı ekiplerince sürekli denetlenmesine karar verildi. Kalorifer Ateşleyici Belgesi olmayan kişilerin ateşleyici olarak çalışmalarının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı ekiplerince önlenmesine karar verildi. Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan karbonmonoksit zehirlenmelerini önlemeye yönelik broşürlerin Kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtılmasına karar verildi. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan karbonmonoksit zehirlenmesi konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan kısa filmin basın yayın kuruluşları tarafından yayınlanmasının sağlanmasına karar verildi.
Meteoroloji Müdürlüğü tarafından lodos rüzgarının estiği günlerde halkın ikaz edilmesi için Belediye sınırları içerisinde ilgili Belediye Başkanlığı, Belediye sınırları dışında köy muhtarlıklarının uyarılması için Mahalli İdareler Müdürlüğünün ivedilikle bilgilendirilmesine karar verildi.
Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından karbonmonoksit zehirlenmeleri ile ilgili hazırlanacak broşür çerçevesinde İl Müftülüğü tarafından cuma hutbelerinde vatandaşların bilgilendirilmesine karar verildi.
Meteoroloji Müdürlüğü tarafından bildirilen lodos rüzgarından kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı sobaların kullanılmaması ile ilgili Belediye Başkanlıkları, Muhtarlıklar tarafından konunun vatandaşlara ivedilikle duyurulmasına karar verildi.
Karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı Halk Sağlığı Müdürlüğünce hazırlanan afişlerle farkındalık yaratabilmek için Belediye Başkanlıkları tarafından ücretsiz billboard, megaboard, led tv tahsis edilmesine, bez afişlerin Belediye Başkanlıkları tarafından asılmasının sağlanması oy birliği ile karar verildi.”