Amasya İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı

İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı

17.10.2017 - 13:47 | Son Güncellenme:

.

İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı

Amasya’da İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı Vali Dr. Osman Varol başkanlığında yapıldı.
Toplantıya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Vali Yardımcısı Mehmet Ercan Aslantaş, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, kurum müdürleri, diğer yetkililer, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Toplantıda eğitim ve öğretim hizmetlerinin il düzeyinde sürdürülmesinde karşılaşılan sorunlar, milli eğitimin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda çözüm önerileri, eğitim ve öğretim hizmetlerinin toplumsal ihtiyaçlara cevap vermek üzere geliştirilmesine esas olacak ilke ve yöntem önerilerinin üzerinde duruldu.
Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, personel durumu, fiziki imkanlar, akademik durum, hayat boyu öğrenme, denetim-ödül, inşaat-yatırım, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler, ulusal ve uluslararası projeler, özel eğitim ve rehberlik çalışmalarına ilişkin sunum yaptı.
İldeki 245 okulda 59 bin 180 öğrencinin öğrenim görürken 4 bin 222 öğretmenin de görev yaptığını anlatan Vali Varol da, “Fiziki olarak baktığımızda Amasyamızda ciddi bir sorun gözükmüyor. Şu anda tam gün eğitime hazır durumdayız. Derslik sayımız, derslik başına düşen öğrenci sayımız, öğretmen başına düşen öğrenci sayımız konusunda Türkiye ortalamasından daha iyi durumdayız” dedi.
Akademik başarı veya çocuğun başarısında en önemli faktörün çocuğun kişisel özellikleri, aile ve okul ortamı olduğunu vurgulayan Varol, “Kişisel özelikler deyince, çocuk ilkokul eğitiminde disiplinli ders çalışması ve kitap okuma alışkanlığı da kazanarak alacağı eğitimle üniversite son sınıfa kadar iyi bir öğrenci olur. Ama bu dönemde sıkıntı varsa sıkıntılı bir şekilde eğitimini tamamlar. Özellikle ilkokul eğitimine dikkat etmemiz gerekiyor. Okullarımızın güvenlikleri konusunda gerekli tedbirleri aldık. Her okulumuzu bir emniyet görevlimizle eşleştirdik. Çalışmalarımız gerektiği şekilde devam ediyor” diye konuştu.