Siyaset İleride olmayacağı anlamına gelmez

İleride olmayacağı anlamına gelmez

04.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde ve Nevşehir belediye başkanlarının istifasını istediğine yönelik iddialara yanıt verdi.

İleride olmayacağı  anlamına gelmez

Erdoğan, grup toplantısının ardından Gökçek’in istifasının istendiğinin anımsatılması üzerine, “Partimizin bütün kurulları ile birlikte herhangi bir birim, belediye başkanı olur, il başkanı olur. Süreç içinde bu tür gelişmeler olur ama şu anda böyle bir şey önümüzde yok ama bundan sonra da olmayacak anlamına kesinlikle gelmez. Çünkü değişimi dönüşümü biz seçime kadar yaşıyoruz, yaşayacağız. O metal yorgunluğu dediğim konu, bütün bunları kapsayan bir konuydu. Çok daha diri, dinamik güçlü bir yapıyla seçimlere hazırlanıp gireceğiz” dedi. Ak Parti Sözcüsü Ünal da yaptığı açıklamada, “Medyada istifası istendiği söylenen başkanlardan istifa istenmesi söz konusu değildir. Ama bu partimizin yürüttüğü kendi içimizdeki performans kriterlerine dair çalışmaların olmadığı anlamına da gelmiyor. Bütün belediyelerle ilgili değerlendirmelerimizi yapıyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı tarafından istifası istendiği iddialarının ardından adı geçen Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe, Twitter hesabından açıklama yaptı. Altepe, “Bu tür haberler şahsıma yönelik algı oluşturmak için yapılan maksatlı ve yalan haberlerdir” dedi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de aynı yönde açıklamalar yaptı.

‘Fitne peşindeler’

Öte yandan konuya ilişkin ilk kez konuşan Gökçek ise “Şer odaklarının fitne çabalarına asla prim vermeyeceğiz. Öyle bir hava meydana getiriyorlar ki her söylediğinizi bir yerlere çekerek algı operasyonu yapıyorlar. Şunu söylemek isterim ki Recep Tayyip Erdoğan’a destek olmak ümmetin her ferdinin görevidir. Çünkü sayın Erdoğan sadece Türkiye’nin değil ümmetin lideridir. Fitne peşinde olanlar boşa uğraşırlar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı