Ekonomi Ilgaz’da 4 mevsim atağı!

Ilgaz’da 4 mevsim atağı!

11.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ferko, Ilgaz Dağı’nda hayata geçirdiği Ferko Ilgaz Hotel ile bölgeye 100 milyon TL yatırdı. ‘Fahri Kastamonuluyuz’ diyen Gökçe Meriçten, “Otel 12 ay boyunca etkin olacak” dedi

Ilgaz’da 4 mevsim atağı

İstanbul’da merkez noktalarda yaptığı projelerle öne çıkan Ferko, 30 yıldır çeşitli yatırımları olan Kastamonu’da Ilgaz Dağı’na 100 milyon liralık bir otel yaptı. Hizmete açılan Ferko Ilgaz Hotel, misafirlerini ağırlamaya başladı. Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, oteli sadece kayak turizmi için değil, çeşitli etkinliklerle 4 mevsim öne çıkararak, bölge halkına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Otelin 12 ay boyunca açık kalacağını belirten Meriçten, “Yaz mevsiminde sıcak bölgelerde bunalmış ve kıyı tatili yapmak istemeyen misafirlerimiz için dağ havasında spor aktiviteleri mevcut. Bisiklet parkurundan paintball’a, ATV parkurundan özel çocuk alanlarına kadar her şey var” dedi. Türkiye’nin çeşitli dağlarındaki kayak otellerinin hepsinde farklı özelliklerin öne çıktığını anlatan Meriçten, Ilgaz’ın ise çocuklu aileler için önemli bir tercih olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Ilgaz’da 4 mevsim atağı

Bölgeyi tanıtacak

118 Kastamonu Konağı’ndan oluşan devre tatil bloklarında tüm altyapıyı yeniden düzenlediklerini belirten Meriçten, buraya 143 odalık yeni otel binalarını eklediklerini anlattı. Konferans merkezleriyle de öne çıkacaklarını kaydeden Meriçten, SPA merkezini de son trendlere göre geliştirdiklerini dile getirdi. Meriçten, sömestir döneminde yüzde 98 doluluğa ulaştıkları bilgisini vererek, bölgenin öne çıkmaya başladığını ifade etti.

Tesisin 15 Temmuz İstiklal Tüneli ile Ankara’ya daha da yakınlaştığını anlatan Meriçten, Kastamonu Havalimanı sayesinde ise tüm Türkiye ile yurtdışından daha fazla misafir ağırladıklarını söyledi. Meriçten, “Burada 130-170 kişi arası istihdam var. Neredeyse tamamı bölge halkından. Ayrıca mutlaka buraya geleni yeni turlarla Kastamonu merkeze götürerek, bölge halkına da katkı sağlamaya başlıyoruz. Bu şekilde her işletme daha iyi bir noktaya gelebilir, bu da bölgeyi daha fazla çekim merkezi yapar” dedi.

Haberin Devamı

‘Sanat oteli oldu’

Ferko, projelerinde kullanmaya özen gösterdiği sanat koleksiyonuna Ilgaz otelinde de yer ayırdı. Otelin farklı noktalarında sergilenen eserler arasında Devrim Erbil ve Ahmet Güneştekin’in eserleri de var. Ayrıca bölge sanatçılarının eserlerine ve Anadolu’ya özgü tasarımlara da özen gösterdiklerini belirten Gökçe Meriçten, “Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve değişik kültürlerin eserlerine mekan olmuş bu topraklarda sanata verilen değeri bir adım öne taşımanın görevimiz olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

1 milyar dolarlık 4 proje geliyor

Yeni projeleriyle ilgili olarak da bilgi veren Gökçe Meriçten, ellerinde şu anda 4 proje olduğunu söyledi. Meriçten, “3 tanesi Göktürk’te olacak. Biri ofis-konut, diğer ikisi ise konut olacak. Yine Levent’te de bir konut projesi yapacağız. Yatırım bedelleri 1 milyar doların üstünde olacak” dedi.