Dünya İlginç gelişme

İlginç gelişme

16.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

YPG içinde de tartışılan haberlerin ardından, DSG güçlerinin eski Sözcüsü Talal Silo’nun, Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) teslim olduğu ortaya çıktı.

İlginç gelişme

Rakka operasyonunda görev alan, ancak operasyon sürerken Reuters’e yaptığı açıklamada ABD’yi, “Amerika DSG’ye bu kadar desteği bedava vermez. Bölgede on yıllarca kalacak” sözleriyle üstü kapalı eleştiren Silo’nun yetkileri kısa süre önce elinden alınmıştı. Bugüne kadar hakkında bilgi alınamayan Silo, ÖSO grubundan güvenliğinin sağlanmasına dair güvence aldıktan sonra önceki akşam Menbic’ten kendi aracıyla Cerablus’a geçip, teslim oldu.

Türkmen asıllı Talal Silo, YPG’ye katılmadan önce Selçuklu Tugaylarının lideriydi. Silo, DSG’nin kurulması sonrası birliğin sözcülüğüne getirilmişti. İç savaş öncesi Suriye ordusunda albay olan Silo, geçmişte eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan, Sultan Murat Tugayları yerine kendilerine daha fazla yardım yapılmasını istemişti. Silo’nun teslim olması, önemli bir gelişme olarak değerlendirildi. Silo’yu sorgulamak ve Türkiye’ye getirmek için istihbarat uzmanlarından oluşan ekibinin, Cerablus’a gittiği öne sürüldü.

Silo’nun Suriye’de PYD, YPG ve DSG’nin faaliyetlerine ilişkin önemli bilgiler vermesi bekleniyor.