Teknoloji İlişkiye girmeden önce 'Seks sözleşmesi'

İlişkiye girmeden önce 'Seks sözleşmesi'

20.07.2015 - 10:23 | Son Güncellenme:

ABD’de cinsel ilişki öncesi tarafların rızasını kanıtlamayı amaçlayan bir akıllı telefon uygulaması geliştirildi. ‘Seks sözleşmesi’ adı verilen uygulamanın kaydı sistemde saklanacak ve ancak mahkeme kararıyla polise gösterilecek

İlişkiye girmeden önce Seks sözleşmesi

Amerikalı bir girişimci, cinsel ilişki öncesi tarafların rızasını kanıtlamayı amaçlayan bir akıllı telefon uygulaması geliştirdi. New York’ta bankacılık yaparken mesleğini terk edip felsefe eğitimi alan Michael Lissick tarafından geliştirilen “WeConsent” aslında bir tür elektronik seks sözleşmesi.Aplikasyonun kayıt düğmesine basıldığında çifte ayrı ayrı razı olup olmadığı soruluyor. Taraflar “Evet” derse sistem “Rıza alınmıştır. İyi eğlenceler” yanıtını veriyor. Alınan kayıt, uygulamanın sahibi firmanın sunucularında çifte şifreleme sistemi ile saklanıyor ve ancak mahkeme kararıyla polis veya savcıya gösteriliyor.

Amerikan üniversiteleri, artan tecavüz iddiaları üzerine öğrencileri “seks sözleşmesi” yapması için teşvik ediyor. Bazı gençler uygulamanın çiftler arasında güveni artırdığını iddia ediyor. Tecavüze uğrayan Pennsylvania Üniversitesi öğrencilerinden Jasmin Enriquez (23) ise elektronik seks sözleşmesinin durumu daha da vahim kılacağına inanıyor. Enriquez, “Kaydı yaptıktan sonra ilişki beklendiği gibi yürümez ve tecavüze dönerse durum daha da vahim olacaktır” diyor.

Haberin Devamı

(Habertürk)