Ekonomi İlk Bitcoin milyarderi yatırımcı ikizler

İlk Bitcoin milyarderi yatırımcı ikizler

05.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Fiyatı baş döndürücü bir hızla yükselen kripto sanal para birimi Bitcoin ilk milyarderlerini yarattı. Bitcoin’e yaptıkları yatırımla milyarder olan isimler Cameron Winklevoss ve Tyler Winklevoss...

İlk Bitcoin milyarderi yatırımcı ikizler

İkiz kardeş olan Winklevoss’lar, Facebook’un patronu Mark Zuckerberg’e açtıkları davayla tanınıyor. Zuckerberg’in kendi fikirlerini kullanarak Facebook’u kurduğunu ileri süren Winklevoss’lar 2006’da mahkemenin yolunu tutmuştu. İngiliz Telegrah gazetesinin haberine göre, 2009 yılında Facebook’la 65 milyon dolar karşılığında anlaşma yoluna giden ikizler, 2013 yılında bu paranın 11 milyon dolarıyla tüm Bitcoin’lerin yüzde 1’ini satın aldı. Bu yatırım geçen zaman içinde neredeyse 100 kat değerlenince Winklevoss kardeşler milyarder oldu. İkiz yatırımcılar aynı zamanda ilk ddijital para borsalarından Gemini’nin de kurucusu.

Haberin Devamı

Tanesi 11 bin $

Bu arada bir balon olabileceği konusunda bazı ekonomistleri endişelendiren Bitcoin, yükselişine ani inişler ve çıkışlarla sürdürüyor. Pazar günü 11 bin 800 dolara kadar yükselen Bitcoin, dün 11 bin doların altına geriledi. Bazıları internetin bankasız ve devletsiz parası Bitcoin’in finansta adeta bir devrim yaratabileceğini düşünüyor. Çok güçlü bilgisayarlar aşırı zor matematik işlemlerini çözerek ancak sınırlı sayıda Bitcoin üretiyor. Üretilebilecek Bitcoin limiti 21 milyon adet.